Ingezonden persbericht


Lezing over Admiraal van Kinsbergen in Museum Elburg

Persbericht 10 september. Woensdag 23 september organiseren de Vereniging Vrienden Museum Elburg en oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop een Van Kinsbergen avond. De heer Ronald Prud'homme van Reine zal deze avond een lezing verzorgen over het leven van Admiraal Van Kinsbergen. Hierbij zullen de voorwerpen uit het museum een grote rol spelen.

De heer Ronald Prud'homme van Reine is de biograaf van Nederlandse zeehelden. Hij studeerde aan de Universiteit van Leiden. Na zijn proefschrift Jan Hendrik van Kinsbergen 1735-1819, admiraal en filantroop (1990), werkte Prud'homme van Reine in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Terwijl hij tentoonstellingen samenstelde en kleine publicaties schreef, deed hij tegelijk onderzoek naar Michiel de Ruyter. Na zijn veelgeprezen biografie van Michiel de Ruyter, Rechterhand van Nederland (1996), volgden Maerten en Comelis Tromp, Schittering en schandaal (2000) en Piet Hein, Admiraal Zilvervloot (2003). In 2005 verscheen Zeehelden, met daarin een heuse top 40 van 17e eeuwse zeehelden.

De lezing vindt plaats in de kapel van het museum. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. De lezing begint om 20.00 uur. Het programma duurt tot ca 22.00 uur. Deze bijeenkomst is voor iedere belangstellende vrij toegankelijk. Museum Elburg, Jufferenstraat 6 - 8, Elburg.