Socialistische Partij Rotterdam

Beslis mee over de nieuwe koers voor Rotterdam

11-09-2009 * Voor veel Rotterdammers lijken de verkiezingen voor de gemeenteraad van 3 maart 2010 nog ver weg. De SP is al hard bezig met de voorbereidingen. Het is hoog tijd voor een nieuwe koers voor Rotterdam! We willen de gemeenteraadsverkiezingen winnen. Zodat de andere partijen niet meer om ons heen kunnen, en het echt menselijker en socialer wordt in onze stad.

Ieder lid van de SP heeft het recht om mee te beslissen over ons verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen. We roepen alle leden op om van dat recht gebruik te maken. Rotterdammers zélf weten immers het beste wat er in de stad en in hun buurt speelt.

Op 23 september presenteren we ons verkiezingsprogramma op een ledenvergadering, en in de weken erna organiseren we een aantal bijeenkomsten om met onze leden en sympathisanten door te praten over onze alternatieven. Onze leden nodigen we van harte uit voor die ledenvergadering en bijeenkomsten: hieronder vindt u meer informatie. Daarnaast kunnen vanaf eind september álle Rotterdammers via internet meepraten over ons verkiezingsprogramma - houd deze website in de gaten.


---

Uitnodiging ledenvergadering 23 september

De SP afdeling Rotterdam nodigt haar leden uit voor een ledenvergadering op woensdag 23 september. De vergadering vindt plaats om 20.00 (zaal open 19.30) in het landelijk hoofdkantoor van de SP, aan de Vijverhofstraat 65 in Rotterdam.

Agenda * Opening, mededelingen en verslag vorige vergadering * Verkiezing nieuw afdelingsbestuur * Presentatie concept-verkiezingsprogramma 2010 * Acties en (campagne-)activiteiten komende tijd * Rondvraag

Bestuursverkiezingen

Op de vorige ledenvergadering is afgesproken dat het zittende afdelingsbestuur een voorstel doet om het bestuur de komende maanden met enkele mensen aan te vullen, en na de verkiezingen in maart een geheel nieuw afdelingsbestuur te kiezen. We nemen afscheid van de huidige bestuursleden Dennis de Jong, Tugba Karabulut en Osman Zemouri. Het bestuur stelt voor het afdelingsbestuur voor de komende maanden aan te vullen met Jessica van Ruitenburg, Vincent Vergeer en Christine de Vos. Op de ledenvergadering stellen de huidige bestuursleden en nieuwe kandidaten zich voor en wordt er gestemd over alle kandidaat-bestuursleden.

Verkiezingsprogramma

Op de ledenvergadering presenteert het afdelingsbestuur de eerste versie van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. De hoofdlijnen van het programma worden toegelicht, en vanaf 23 september kunnen alle Rotterdammers ook via internet commentaar leveren op het programma.

In de weken erna organiseert de SP vijf bijeenkomsten over verschillende onderwerpen, om zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen hun bijdrage te leveren aan het verbeteren van het verkiezingsprogramma:

maandag 28 september: jongeren, onderwijs en cultuur maandag 5 oktober: armoede, werk en inkomen maandag 12 oktober: huisvesting, buurtvoorzieningen, verkeer en milieu dinsdag 13 oktober: zorg en integratie maandag 19 oktober: veiligheid, democratie en middelen

Alle bijeenkomsten vinden plaats om 20.00 op het afdelingskantoor aan de Teilingerstraat 21-A. We nodigen u van harte uit mee te komen praten over de onderwerpen die u belangrijk vindt!

Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst worden uiteindelijk vastgesteld op een ledenvergadering op zondag 15 november.