Ingezonden persbericht


()

P E R S B E R I C H T

Tweede stop van pareltournee 23 september

Gemeente Heerhugowaard ontvangt tweede parel van Milieufederatie Noord-Holland

Zaandam, donderdag 21 september 2009 ­ De Milieufederatie Noord-Holland reikt op 23 september de tweede parel uit aan de Gemeente Heerhugowaard. Op het avondprogramma van het symposium "Klimaatbestendig ontwikkelen" zal Juriaan Jansen de parel voor de stad van de zon overhandigen.

In het kader van het veertig jarig jubileum organiseert de Milieufederatie een lustrumtournee. Twintig personen en organisaties ontvangen een lustrumparel omdat zij een bijzondere bijdrage leveren aan een mooi en duurzaam Noord-Holland.

Voor de komende jaren geldt voor Nederland en met name de randstad nog steeds een grote bouwopgave. Nieuwbouw moet aan de normen voor energiebesparing voldoen. De gemeente Heerhugowaard heeft nu al bewezen dat het nog veel energiezuiniger kan. De ambitieniveau van de Stad van de Zon ligt hoger dan menig nieuwbouwproject.

De Stad van de Zon is een pareltje van een klimaatbestendige woonwijk. De realisatie van deze stad is niet zonder slag of stoot gegaan. Daar waar de meeste gemeenten beginnen te sputteren dat het niet kan, te duur is of onhaalbaar is, is de gemeente Heerhugowaard haar dromen trouw gebleven. De gemeente ontvangt de parel omdat zij ook bij tegenslag vast heeft gehouden aan haar ambities.

Einde persbericht

De overhandiging zal plaatsvinden in de Waerdse Tempel