TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-09-2009

Themakanaal
STERREN.NL
Woensdag 23 september

ROXEANNE EN DRE HAZES EREN HUN VADER OP STERREN.NL

Morgen, woensdag 23 september, is het precies vijf jaar geleden dat Nederlands bekendste volkszanger André Hazes overleed. De TROS houdt de herinnering levend aan het fenomeen Hazes en herdenkt hem de hele dag met diverse programma's op het themakanaal Sterren.nl.

Roxeanne en Dré Hazes presenteren voor deze speciale gelegenheid de HAZES TOP 50. Al varend over de Vinkeveense plassen kondigen ze de nummers aan en halen ze herinneringen op aan hun vader. Meer dan 7500 fans hebben afeglopen weken hun stem uitgebracht via de website www.sterren.nl. De lijst wordt op het themakanaal uitgezonden en via webradio op de site.

De volgende programma's zijn ook te zien op Sterren.nl:

De Tijdmachine
In het nieuwe programma DE TIJDMACHINE staat André Hazes centraal. In dit eerbetoon aan hem komen verschillende mensen aan het woord, onder wie Roxeanne Hazes, Wolter Kroes en Guus Meeuwis. De interviews worden afgewisseld met clips van Hazes.

Zij gelooft in mij
Bekroonde documentaire van John Appel over de Amsterdamse volkszanger André Hazes. Hazes wordt gevolgd bij zijn werk en dagelijkse bezigheden. Van het schrijven van liedjes en opnames in de studio tot bezigheden thuis bij zijn gezin. In 1999 werd deze documentaire van maker John Appel verkozen tot beste film op het IDFA dilmfestival en won daarmee de Joris Ivens Award.

Abraham Hazes
In 2001 zag André Hazes Abraham. Ter gelegenheid van deze verjaardag vond een grote happening in Paradiso in Amsterdam plaats. TROS televisie maakte een registratie van deze feestelijkheden met optredens van o.a. Karin Bloemen en Cuby and the Blizzards

Bloed, zweet en tranen
Deze documentaire van Ivo Niehe laat het levensverhaal van de in 2004 zo plotseling overleden grote populaire volkszanger André Hazes zien. Zijn ups en downs, successen en flops, een levensloop die gekenmerkt wordt door 'Bloed, Zweet en Tranen'. Belangrijke mensen uit het leven van André, onder wie familieleden, vrienden en mensen uit de muziekwereld, vertellen over hun ervaringen met deze bijzondere zanger. Ook zijn vrouw Rachel komt uitgebreid aan het woord.

Voor meer informatie: www.sterren.nl