Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vaassen - aanhoudingen in drugsonderzoek                  |

Naar aanleiding van klachten van ouders over het stijgende aantal minderjarige druggebruikers in Vaassen, heeft de politie onderzoek ingesteld. In dat kader vond dinsdagavond 22 september een inval in een flatwoning aan de Wetstraat bij de vermoedelijke dealer plaats. De 38-jarige bewoner en enkele aanwezigen zijn aangehouden. De bewoner is in verzekering gesteld.


Bij de politie kwamen de laatste tijd meerdere klachten van ouders over het stijgende druggebruik van hun minderjarige kinderen. Het zou hier niet alleen om het roken van een joint gaan, maar ook om het gebruik van harddrugs. Het druggebruik zou, en dat is bekend, voor ongewenst gedrag thuis zorgen. Ook zouden de schoolprestaties van de jongelui teruglopen.


De verstrekte informatie werd door de politie gebundeld en het oriënterende onderzoek richtte zich al snel op een flatwoning aan de Wetstraat in Vaassen. Het vermoeden bestond dat jongeren naar de woning gingen om soft- dan wel harddrugs te halen.


Ook waren er klachten over de aanloop bij de flat en lawaaioverlast veroorzaakt door bezoekers.


Dinsdag vond een gerichte actie plaats waarbij meerdere agenten en twee speurhonden zijn ingezet. De 38-jarige bewoner werd aangehouden en drie in de woning verblijvende jongeren. Op straat werden vijf vermoedelijke klanten na hun bezoek aan de flat met politieagenten geconfronteerd en over hun bezoek verhoord. Hun ouders zijn over het aantreffen van hun minderjarige kind geïnformeerd.


In de woning werd een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen en worden onderzocht.


De bewoner wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en is in verzekering gesteld.


Einde bericht

-----------------------

(





(



---- --