Ingezonden persbericht


Persbericht
23 september 2009

Vorig jaar werd op woensdag 24 september het eerste nummer gelanceerd van hét tijdschrift voor jonge meisjes: Hoe overleef ik? Al snel werd duidelijk dat dit een nieuwe succesvolle uitbreiding is van de Hoe overleef ik?-lijn. Met een verspreide oplage van ruim 50.000 exemplaren is het blad binnen een jaar al groter dan de Tina.

Het Hoe overleef ik? -tijdschrift werd vorig jaar gelanceerd als nieuwe loot aan de stam van de uiterst succesvolle serie boeken voor meisjes van 9 tot 14 jaar. Elke editie van het blad heeft een aansprekend thema, zoals school, vakantie, familie en mode. Het blad biedt inspiratie, informatie en vermaak en streeft naar een grotere bewustwording bij de doelgroep, net zoals dat in de boeken gebeurt.

Het blad wordt gemaakt door Francine Oomen zelf, gesteund door een professioneel team van freelancers. De vormgeving is in handen van Studio 100%, bekend van de art direction van succesvolle bladen als Happinez en Flow.

Lezers, voornamelijk meisjes in de leeftijdscategorie 10-14 jaar, leveren bijdragen in de vorm van gedichten, vragen aan Francine, favoriete boeken en medewerking aan artikelen. Uiteraard komen de populaire elementen uit de boekenreeks terug in het blad. Zo heeft hoofdpersoon Rosa haar eigen strip, worden er in elk nummer vragen beantwoord door een van de hoofdpersonen en bevat elke uitgave heel veel survivaltips.

Ook in 2010 zal het tijdschrift tweemaandelijks verschijnen. De winkelprijs is ¤ 3,95, een abonnement kost ¤ 22,50. Zie ook www.hoeoverleefik.nl Het Hoe overleef ik?-tijdschrift is een gezamenlijke uitgave van Weekbladpers Tijdschriften en Em. Querido?s Uitgeverij.

In de Hoe overleef ik?-serie is onlangs het twaalfde deel verschenen, Hoe overleef ik (zonder) dromen? Mede ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2009 verschijnt het kookboek Hoe overleef ik als keukenprins(es)? Er zijn inmiddels meer dan twee miljoen Hoe overleef ik?-boeken verkocht. Daarnaast verschijnt er elk jaar een Hoe overleef ik?-agenda en andere stationery en zijn er Hoe overleef ik?-spellen. In juni 2008 verscheen de film Hoe overleef ik mezelf? en dit najaar komt de musical Hoe overleef ik mijn eerste zoen? in de Nederlandse theaters.

Noot voor redactie,