Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dagbladbezorgers van het Jaar 2009:

Özkan Hoff (17) en Rina Oskam-de Bruin (46)

Amsterdam, 23 september 2009 - Vandaag zijn de winnaars bekendgemaakt vvan de verkiezing Dagbladbezorger van het Jaar 2009. Özkan Hoff uit Noord-Brabant is in de categorie junior (15+) uitgeroepen tot winnaar. Rina Oskam-de Bruin uit Utrecht is de beste in de categorie senior (40+). Zij ontvingen vanmiddag in het Fulcotheater in IJsselstein uit handen van Jan Douwe Kroeske elk een reischeque ter waarde van ¤ 2.000,-. Daarnaast werd de Publieksprijs uitgereiktt. Dhr. N. Shakir uit Assen was de gelukkige winnaar van een cheque ter waarde van ¤ 500,-.

Voor de titel Dagbladbezorger van het Jaar worden jaarlijks 24 bezorgers genomineerd: uit elke provincie één in de categorie junior en één in de categorie senior. De abonnees van deze bezorgers konden ook dit jaar weer hun stem uitbrengen op hun eigen bezorger via www.worddagbladbezorger.nl of per post via een stemkaart. Naast deze stemmen wogen factoren als grootte van de wijk en aantal bezorgadressen mee bij de beoordeling van de genomineerden. Bovendien kregen de kandidaten punten toegekend voor bijzondere omstandigheden of activiteiten.

Toegewijde bezorgers

Özkan Hoff en Rina Oskam-de Bruin kwamen bij de beoordeling als besten uit de bus. Vwo'er Özkan bezorgt nu 2,5 jaar BN/De Stem in Breda. Zijn abonnees zijn enthousiast over hem omdat hij de krant altijd op tijd en onbeschadigd bezorgt. Özkan gaat vaak ook even buurten bij zijn abonnees. Rina brengt al 6 jaar verschillende kranten rond in Kockengen. Dat doet ze altijd met plezier, ook als het regent of sneeuwt. En ze is altijd bereid om een bezorger te vervangen. De winnaars ontvingen als hoofdprijs een reischeque ter waarde van ¤ 2.000,-. Daarnaast kregen alle gennomineerden, inclusief de winnaars, een nieuwe Batavus-fiets.

Abonnees konden ook hun eigen bezorger voordragen als die niet was genomineerd. De voorgedragen bezorgers maakten daarmee kans op de Publieksprijs. Deze prijs is gewonnen door dhr. N. Shakir.

Tevreden dagbladbezorgers

Nederland telt circa 35.000 dagbladbezorgers. Acht op de tien dagbladbezorgers zijn (zeer) tevreden met hun werkzaamheden. En zeven op de tien bezorgers willen deze werkzaamheden niet verliezen, zo blijkt uit onderzoek. Voor 40-plussers zijn vooral de lichaamsbeweging en het werken in de buitenlucht aantrekkelijke aspecten. Jongeren (tot en met 21 jaar) vinden het grootste voordeel dat ze als bezorger relatief veel en snel geld kunnen verdienen. Een meerderheid (69%) krijgt bovendien positieve reacties van hun abonnees. Deze waardering blijkt ook uit het geld dat ze ontvangen van hun abonnees rond Nieuwjaar. Ruim de helft (55%) haalt meer dan ¤ 100,- op. EEen ergernis is er ook. Zowel jonge als oudere bezorgers storen zich aan een volle postbak of brievenbus (44%).

Initiatief van de Nederlandse Dagbladpers

De jaarlijkse verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar is een initiatief van De Nederlandse Dagbladpers (NDP), de brancheorganisatie van de Nederlandse dagbladen.

Met deze verkiezing willen de Nederlandse dagbladen hun waardering uitspreken voor alle bezorgers in Nederland.


---



Ingezonden persbericht