Gemeente Apeldoorn

23-09-2009

Wethouder Boddeke neemt nieuwe website LETS Apeldoorn in gebruik

Wethouder Michael Boddeke heeft de vernieuwde website van LETS Apeldoorn in gebruik genomen. LETS, dat staat voor Local Exchange Trading System, is een lokale en moderne vorm om diensten en goederen uit te wisselen. Daarmee is LETS een milieuvriendelijke en goedkope aanvulling op de bestaande economie.

Nieuw aan de website van LETS Apeldoorn is het programma Cyclos, waarmee deelnemers in het ruilhandelsysteem gemakkelijk zelf hun eigen vraag en aanbod op de site kunnen aanpassen. Hiermee wordt het aanbod van LETS dynamischer en werkt het systeem gemakkelijker. Ook de transacties, waarbij we gebruikmaken van de lokale eenheid API, kunnen voortaan via Cyclos door de deelnemers zelf afgerekend worden. De organisatie heeft als doelstelling in 2010 het aantal deelnemers te vergroten tot 200. Op dit moment zijn bij LETS Apeldoorn ruim 50 leden aangesloten.

LETS Apeldoorn is een lokale ruilkring, waar van alles 'geruild' kan worden: van het plakken van een fietsband tot lessen in internetgebruik of een boek dat overbodig geworden is. Onderling wordt afgesproken wat de geleverde goederen of diensten waard zijn en dit wordt zonder geld in een administratief systeem verrekend. Het ruilen beperkt zich niet tot telkens twee personen: men kan iets aanbieden aan de ene persoon en daarvoor in ruil van iemand anders iets terugkrijgen. Het aanbod is zeer divers: hulp bij klussen in huis, Engelse les, hond uitlaten, haar knippen, etc. LETS is in veel plaatsen in Nederland met succes actief. Meer informatie: tot 1 oktober www.letsapeldoorn.net; vanaf 1 oktober: www.letsapeldoorn.nl

Einde persbericht.




Gemeente Apeldoorn