Heijmans N.V.
Heijmans verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat A50 Valburg-Grijsoord

's-Hertogenbosch - Heijmans Infra is door Rijkswaterstaat gekozen voor het ontwerp en de realisatie van de verbreding A50 Valburg-Grijsoord. De aanneemsom bedraagt circa ¤ 50 miljoen. Het door Heijmans ingedieende voorstel is naast prijs, ook op kwaliteit getoetst. Zowel op prijs en kwaliteit is er als beste gescoord.

Het contract betreft het aanpassen van beide rijbanen over een lengte van 14 kilometer tussen de knooppunten Valburg (A15) en Grijsoord (A12). De rijbaan wordt verbreed van 2x2 rijstroken naar 2x3 rijstroken waarbij de huidige deklaag rijbaanbreed zal worden vervangen door DZOAB.
Tussen Renkum en Grijsoord zal een nieuw ecoduct worden gerealiseerd, enkele bestaande kunstwerken in de A 50 tussen Valburg en Heteren worden vervangen en de brug over de Neder-Rijn zal worden versterkt. Het bestaande DVM systeem zal worden gemoderniseerd en worden uitgebreid.

De aanneemsom en het kwalitatieve deel is tot stand gekomen middels een integrale aanpak door Heijmans Infra Geïntegreerde Projecten (HIGP), met inbreng van alle disciplines binnen de sector Heijmans Infra. HIGP verzorgt de uitvoering en borgt daarmee een integrale aanpak.

De voorbereiding van de werkzaamheden zullen in het najaar van 2009 starten. De feitelijke start van de uitvoering is begin 2010. Het werk is onderverdeeld in twee werkvakken.
Het vak Valburg - Renkum zal eind 2010 voor het verkeer beschikbaar zijn; het vak Renkum-Grijsoord eerste helft 2011.