Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

KNWU zeer content met toewijzing WK weg 2012 aan Nederland

Mendrisio, Zwitserland, 23 september 2009 - De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie heeft vandaag, tijdens een bijeenkomst van de UCI (Union Cycliste Internationale), van voorzitter Pat McQuaid vernomen dat het wereldkampioenschap op de weg in 2012 aan Nederland is toegewezen. Het WK wordt in de omgeving van Maastricht en Valkenburg georganiseerd. "Deze toekenning is een bevestiging van het vertrouwen van de UCI in het Nederlandse organisatietalent," aldus Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU. "Daarnaast zorgt de aantrekkingskracht van dit evenement van wereldniveau zeker voor een flinke impuls aan het wielerklimaat in Nederland."

De toewijzing van het WK is mede te danken aan de grote inspanningen van de Provincie Limburg. Het organiseren van dit WK maakt onderdeel uit van het Limburgs Wielerplan, waarin de KNWU en provincie Limburg samenwerken om de wielersport in Limburg zowel in de breedte als de aan top te verstevigen.

Met de internationale allure en de complexe organisatie draagt dit grote evenement ook bij aan de invulling van het Olympisch Plan 2028. Het WK lokt naar verwachting meer dan 100.000 bezoekers naar Limburg. Daarnaast worden er via televisie-uitzendingen over de hele wereld miljoenen kijkers bereikt.

Noot voor de redactie: (