Ingezonden persbericht


Software AG heeft al meer dan 75 procent van IDS Scheer AG overgenomen

Amsterdam, 23 september 2009 - Software AG heeft vandaag bekend gemaakt dat zij in de eerste biedingsperiode al 75 procent van de aandelen van IDS Scheer heeft verworven. De aandelen zijn verworven door SAG Beteiligungs GmbH, een volle dochteronderneming van Software AG. De eerste biedingsperiode is op vrijdag 18 september afgesloten. De tweede biedingsperiode start naar verwachting op 24 september 2009.

Verder heeft Software AG bekend gemaakt dat toekomstige integratiestappen onder meer kunnen bestaan uit het opstellen van een 'domination agreement': een in Duitsland gebruikte overnamestructuur voor kopers die volledige controle willen krijgen zonder alle aandelen te bezitten. Hierin worden de gezamenlijke activiteiten vastgelegd. Hiermee zijn beide partijen in staat om nieuwe bedrijfskansen te ontwikkelen, wat immers de doelstelling van deze overname is. Onder deze activiteiten vallen cross-selling van producten en diensten aan het gezamenlijke klantenbestand, het optimaal toepassen van IDS Scheer's adviesdiensten en het gezamenlijk benaderen van grotere klantprojecten in belangrijke markten.

'We zijn zeer verheugd dat we nu kunnen starten met de voorbereidingen voor het afstemmen van onze activiteiten, zodat we nog meer zakelijke mogelijkheden kunnen ontwikkelen', zegt Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG. 'Deze overname is gericht op de groei van alle gebieden waar we actief in zijn. Ik ben dan ook blij dat we nu de voordelen van onze krachtenbundeling aan onze klanten, investeerders en werknemers mogen tonen.'

Software AG blijft via zijn volledige dochteronderneming SAG Beteiligungs GmbH doorgaan met het bieden op de nog uitstaande aandelen van IDS Scheer voor een bedrag van ¤15 per aandeel. De additionele biedingsperiode van twee weken zal starten nadat het uiteindelijke resultaat van de eerste biedingsperiode formeel is gepubliceerd.

'We zijn blij met de zeer positieve reactie op ons bod', zegt Arnd Zinnhardt, CFO van Software AG. 'Het overnameproces verloopt precies volgens planning. We verwachten dat nog meer aandeelhouders ons bod zullen accepteren in de extra biedingsperiode. We zijn een belangrijke mijlpaal gepasseerd en kijken ernaar uit om synergie te realiseren.'

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft veertig jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2008 boekte Software AG een omzet van 721 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com