Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe lanceert Photoshop Elements 8 voor Windows en Mac

Amsterdam, 23 september 2009 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft Adobe® Photoshop® Elements 8 gelanceerd voor Windows® en Mac, wat zorgt voor geautomatiseerde en intelligente fotobewerkingstechnologie voor beide platforms. Met de nieuwste versie van Photoshop Elements gaat Adobe weer een stap verder met het beschikbaar stellen van uitzonderlijke innovaties. De gebruikers kunnen met behulp van krachtige en eenvoudig te gebruiken tools op een aantrekkelijke manier hun verhaal vertellen.

"We hebben Photoshop-technologie, die door professionals wordt gebruikt, toegankelijk weten te maken voor onze Elements klanten", zegt Doug Mack, vice president en general manager Consumer and Hosted Solutions bij Adobe. "We hebben het bewerkingsproces vereenvoudigd zonder afbreuk te doen aan de kracht. Daarnaast hebben we slimme tools geïntegreerd, zodat voorheen moeilijke taken nu heel eenvoudig uitgevoerd kunnen worden."

Adobe Photoshop Elements 8 voor Windows
Met de verbeterde organizer kunnen de Windows-gebruikers van Photoshop Elements 8 nu eenvoudig hun media beheren en foto's en videoclips sneller vinden. De nieuwe Auto-Analyzer-functie analyseert en labelt media zodat gebruikers snel de meest interessante content vinden van de hoogste kwaliteit. Daarnaast identificeert de People Recognition-functie gezichten van mensen in foto's op een slimme manier en verbindt de functie namen aan de gezichten. Verder kunnen gebruikers hun bestanden nu op meerdere computers automatisch synchroniseren.

Adobe Photoshop Elements 8 tilt de bewerkingsmogelijkheden en eenvoud naar een hoger niveau. Met Photomerge® Exposure kunnen perfect belichte foto's gecreëerd worden, met of zonder flits. Door meerdere beelden van hetzelfde fotomoment te combineren creëert de gebruiker een foto die elk detail laat zien. De nieuwe Recompose-functie bevat de Photoshop CS4-technologie waarmee eenvoudig foto's automatisch kunnen worden vergroot of verkleind, zonder belangrijke objecten te vervormen. Daarnaast kan de gebruiker met Quick Fix previews uit een serie met automatisch aangepaste foto's de foto kiezen met de beste kleur, het beste contrast of de beste belichting. Photoshop Elements 8 biedt ook nieuwe, interactieve online Album templates waarmee de gebruiker zijn kant en klare foto's en video's kan tonen en delen.

Adobe Photoshop Elements 8 voor Mac
Photoshop Elements 8 voor Mac is een goede aanvulling op iPhoto® voor gebruikers die hun fotobewerkingsmogelijkheden willen uitbreiden met een krachtige tool om op een aantrekkelijke manier hun verhaal te vertellen. De software bevat veel nieuwe opties om eenvoudig bijzondere foto's te creëren. Voor media-management hebben Mac-gebruikers toegang tot alle functionaliteit van Adobe Bridge CS4. Dit maakt een snelle en efficiënte organisatie van beeld- en videomateriaal mogelijk, heeft een aanpasbare workspace-omgeving en biedt previewmogelijkheden op volledig scherm waar close-ups gemaakt kunnen worden door middel van één muisklik. Het aanbrengen van labels en verschillende zoekopties maken het mogelijk om snel en eenvoudig foto's te vinden.

Photoshop Elements 8 voor Mac bevat nu dezelfde intelligente fotobewerkingsmogelijkheden als de Windows-versie. Als aanvulling op de Photomerge Exposure-, Recompose- en Quick Fix previews-functies, bevat Photoshop Elements 8 voor Mac ook Scene Cleaner. Deze tool maakt het mogelijk om ongewenste elementen op een serie foto's weg te poetsen, zoals toeristen of auto's, om een perfecte scène te creëren. De Smart Brush helpt gebruikers om met één enkele klik bijzondere effecten aan te brengen, precies waar zij willen. De Touch-up brushes versnellen normale bewerkingstaken, zoals het witter maken van tanden en het creëren van heldere blauwe luchten. Zodra de creaties klaar zijn om te delen met vrienden en familie, kunnen de gebruikers hun foto's tonen op het web door middel van gallery templates, een persoonlijke webpagina, e-mail of CD of DVD.

Prijs en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Elements 8 voor Windows is nu beschikbaar en Adobe Photoshop Elements 8 voor Mac is vanaf oktober 2009 beschikbaar. Adobe Photoshop Elements 8 is verkrijgbaar via www.adobe.nl en andere grote elektronica en online retailers zoals Bol.com, Office Centre, Dynabyte, Dixons, Media Markt, Ringfoto en andere geselecteerde verkooppunten. Photoshop Elements 8 is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 99 Euro inclusief BTW.

Meer informatie over andere taalversies, prijzen, upgrades en ondersteuning is te vinden op http://www.adobe.com/nl/products/psprelements/. Gratis trainingsvideo's over Photoshop Elements zijn te vinden op Adobe TV: http://tv.adobe.com .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/sep2009/Hobbyist_PSE8_M.pdf

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Adobe-Systems/Adobe-lanceert-Photoshop-Elements-8-voor-Windows-en-Mac/n/5812

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385

Kijk ook op de Adobe-Twitter: http://www.twitter.com/adobesystemsnl