Ingezonden persbericht


Persbericht

NMG en V&VN: laat u vaccineren!

Utrecht, 23 september 2009. De artsenfederatie KNMG en de beroepsvereniging van zorgprofessionals V&VN roepen alle gezondheidswerkers en zorginstellingen in Nederland op om over te gaan tot vaccinatie tegen het nieuwe influenza A (H1N1)-virus.

De voorbereidende werkzaamheden gaan komende week van start. Met name de zorginstellingen zullen druk zijn met de inventarisatie van de aantallen te bestellen vaccins. Deze week maken het ministerie van VWS en het RIVM in een brief aan zorginstellingen bekend welke groepen zorgverleners als eerste voor vaccinatie tegen het nieuwe influenza A (H1N1)-virus in aanmerking komen.

Continuïteit van zorg

KNMG en V&VN roepen instellingen op om de verantwoordelijkheid te nemen ervoor te zorgen dat het personeel wordt gevaccineerd. Zij roepen de beroepsgroepen op om aan deze oproep gehoor te geven. Een hoge vaccinatiegraad is van groot belang om zoveel mogelijk de continuïteit in de zorg te kunnen garanderen. Bovendien zijn de beroepsgroepen het aan de kwetsbare patiëntengroepen en aan hun collega's verplicht om de risico's te minimaliseren.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht