EA Mobile tekent distributieovereenkomst met Namco Bandai Networks Europe

Klassieke videogames en spannende nieuwe titels worden bereikbaar voor nieuw publiek

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20090923 --

Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS) en Namco Bandai Networks Europe hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een distributieovereenkomst hebben ondertekend waardoor EA Mobile™, een divisie van Electronic Arts Inc., het recht krijgt om bestaande en toekomstige titels van Namco Bandai uit te brengen in Europa, Rusland, India, Latijns-Amerika, Zuid- Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. De overeenkomst zal geen invloed hebben op de Noord-Amerikaanse distributie van Namco Bandai of zijn iPhone-activiteiten, die beide nog steeds door Namco Networks America Inc. zullen worden beheerd.

De overeenkomst wordt op 1 november 2009 van kracht en zal ervoor zorgen dat de mobiele inhoud van Namco Bandai beschikbaar wordt voor consumenten via de uitgebreide distributiekanalen van EA Mobile, en het beheer van Namco Bandai’s inhoud zal in bestaande kanalen overgaan op EA Mobile. Namco Bandai blijft verantwoordelijk voor de distributie in directe kanalen zoals zogenaamde smartphone application stores en via de eigen rechtstreekse online shop. Door de overeenkomst zullen nieuwe games, waaronder Ridge Racer Drift en Time Crisis Elite, en ook bestaande titels beschikbaar worden voor een veel grotere groep consumenten.

“We verheugen ons op de samenwerking met Namco Bandai, die enkele van ’s werelds meest iconische videospellen hebben geproduceerd, zoals PAC-MAN”, aldus Luca Pagano, VP Publishing bij EA Mobile Europe. “Met deze overeenkomst vult EA Mobile zijn goedgevulde portfolio aan met kenmerken van de klassieke arcade en stijl die vast en zeker mobiele gamers over de hele wereld zullen aanspreken.”

Barry O’Neill, President van Namco Bandai Networks Europe voegt daaraan toe: “EA heeft keer op keer aangetoond dat het wereldwijd de belangrijkste distributeur is van mobiele games. Het is Namco Bandai een groot genoegen samen te gaan werken met EA Mobile en wij zijn van mening dat deze nieuwe distributierelatie een veel bredere klantenbasis zal bereiken, terwijl wij ons ondertussen kunnen richten op de ontwikkeling van geweldige nieuwe games voor alle mobiele platformen.”

Kijk voor meer informatie over EA Mobile op www.eamobile.com. Kijk voor meer informatie over Namco Bandai Networks Europe op www.namcomobile.com.

Over Namco Bandai Networks Europe

Namco Bandai Networks Europe is een toonaangevend uitgever van draadloze games en toepassingen voor mobiele telefoons, en biedt de consumenten een ruime selectie titels met grote klassiekers als PAC-MAN, Galaga en Galaxian, maar ook nieuwere titels zoals Ridge Racer, Time Crisis en de bestsellerserie Brain Exercise with Dr. Kawashima. Namco Bandai Networks Europe biedt toepassingen voor mobiele telefoons aan alle belangrijkste providers in Europa.

Over EA Mobile

EA Mobile™, is ’s werelds belangrijkste uitgever van draadloos entertainment met games die zijn overladen met prijzen, zoals Tetris®, Bejeweled®, The Sims™ en Need for Speed™. De portfolio van EA Mobile bevat daarnaast ook zogenaamde casual games gebaseerd op de samenwerking van het bedrijf met Hasbro, Inc., waaronder MONOPOLY, YAHTZEE en SCRABBLE (in de VS en Canada) en grote kassuccessen op het gebied van sport onder het merk EA SPORTS™, waaronder Madden NFL Football, EA SPORTS FIFA Soccer en Tiger Woods PGA TOUR. EA Mobile ontwikkelt games voor verschillende mobiele platformen, waaronder mobiele telefoons, smartphones, de iPhone™ en iPod®. Kijk voor meer informatie over EA Mobile op www.eamobile.com.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), dat is gevestigd in Redwood City, Californië (VS), is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert wereldwijd interactieve software voor spelconsoles, pc’s, draadloze apparaten en het internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EATM, EA SPORTSTM, EA Mobile TM en POGOTM. In het boekjaar 2009 heeft EA een GAAP netto omzet geboekt van $4,2 miljard en zijn er van 31 titels meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De homepage en game site van EA is: www.ea.com. Meer informatie over de producten van EA en de volledige tekst van persberichten kan op internet worden gevonden op: http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, Pogo, The Sims en Need for Speed zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of andere landen. John Madden, NFL, FIFA, Tiger Woods en PGA TOUR zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars en worden met toestemming gebruikt. Tetris is een geregistreerd handelsmerk van Tetris Holding, LLC. Bejeweled is een geregistreerd handelsmerk van PopCap Games, Inc. MONOPOLY, YAHTZEE en SCRABBLE (in de VS en Canada) zijn handelsmerken van Hasbro en worden met toestemming gebruikt. iPhone en iPod zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Apple Inc.

PAC-MAN, Galaxian, Galaga, Ridge Racer, Ridge Racer Drift, Time Crisis, Time Crisis Elite, Brain Exercise en PAC-MAN CE zijn handelsmerken van Namco Bandai Games Inc. PAC-MAN Copyright 1980 – 2009 NBGI.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EA Mobile
Bettina Munn
+41 (0)22 316 1327
bmunn@ea.com
of
Namco Bandai Networks Europe
Aparna Aswani
Nelson Bostock Communications
+44 (0) 207 229 4400

nbne@nelsonbostock.com

Ticker_symbol NASDAQ:ERTS
ISIN US2855121099