Ingezonden persbericht

Grootste Mindmap van Nederland

Montfoort - Ook benieuwd naar de grootste Mindmap van Nederland van 10 bij 10 meter. Kom dan op woensdag 23 september naar het Atrium van het Antoniushof van 19.00 tot 21.00 uur waar de jeugdvereniging YOPPA een inloopavond organiseert voor alle inwoners van Montfoort en Linschoten.

Op Koninginnedag 2009 heeft de jeugdvereniging YOPPA een activiteit georganiseerd in het St. Joseph met als thema MONTFOORT BOVEN. Het doel was om jongeren bij elkaar te brengen, te laten nadenken over de toekomst van de gemeente en hun ideeën uit te laten werken in de grootste Mindmap van Nederland.

Dit heeft geresulteerd in een deelname van 35 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar die een Mindmap op stof hebben gemaakt van 10 bij 10 meter. Daarbij zijn onderwerpen aan bod gekomen zoals milieu, infrastructuur, sport, jeugd en jongeren, toerisme, entertainment en natuur.

De jongeren willen hun ideeën graag delen met alle inwoners van Montfoort en Linschoten.

Enkele jongeren hebben de thema's milieu, toerisme, transport en vervoer en LED-verlichting verder uitgewerkt in bruikbare en realiseerbare voorstellen.

Mindmappen wordt op dit moment veel gebruikt op scholen om jongeren op een andere manier te laten leren en studeren. De techniek is ook zeer geschikt voor jongeren met dyslectie.

Naast YOPPA zijn ook Peter Versloot met plattegronden en prenten uit het verleden, Fred Dewachter met foto's over de binnenstad Montfoort en Klaas Hemke van Meekeren beleidsmedewerker van de gemeente over het buitengebied aanwezig.

Zowel jong en oud worden van harte uitgenodigd om samen met de deelnemers van de activiteit naar de toekomst te kijken van de gemeente Montfoort.
Met name de bestuurders van Montfoort en de vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen zijn voor deze avond uitgenodigd.