Ingezonden persbericht

Uit: WIC Nieuwsbrief voor wijnprofessionals

Copa Jerez 2009 van start!

Nederlandse chefs en sommeliers hebben iets met Vinos de Jerez. Niet voor niets wonnen Cindy Borger en Jarno Eggen (destijds namens De Lindenhof in Giethoorn) begin dit jaar overtuigend de internationale Copa Jerez. De wereld aan geuren en smaken die de veelzijdigheid sherry te bieden heeft, blijft een bron van inspiratie waarvan de mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn.

Nederland winnaar internationale finale 2009

Chefs en sommeliers hebben iets met Vinos de Jerez. Onder de winnaars van de Nederlandse edities bekende namen als Pascal Jalhay (voorheen Vermeer, 2 sterren). Edwin van de Goor en Gert-Jan Cieremans van Restaurant Seinpost (17 punten GaultMillau, 1 ster) en Moshik en Els Roth ('t Brouwerskolkje, 17 punten GaultMillau, 2 sterren) eindigde tijdens de internationale finales van respectievelijk 2005 en 2007 als tweede! Begin 2009 wonnen Cindy Borger en Jarno Eggen (namens De Lindenhof, 18 punten GaultMillau, 2 sterren) overtuigend de internationale Copa Jerez. De wereld aan geuren en smaken die de veelzijdigheid sherry te bieden heeft, blijft een bron van inspiratie waarvan de mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn.

Uitnodiging

Ook dit jaar nodigt the WINE and FOOD association chefs en sommeliers uit hun creativiteit te bundelen en verrassende, innovatieve, smakelijke wijn-spijscombinaties met Vinos de Jerez samen te stellen.

De mooiste combinaties komen dit jaar in de Nederlandse finale, maar de grootste uitdaging blijft natuurlijk de (eerstvolgende) internationale finale in Jerez de la Frontera, begin 2011!

Inschrijven

Mail dan uw sherry-spijscombinaties (zonder receptuur) naar the WINE and FOOD association!
De voorgestelde sherry -spijscombinaties dienen uiterlijk 7 oktober a.s. ingestuurd te worden.

Deelnemers ontvangen spoedig daarna een uitnodiging om hun combinaties aan een professionele jury te presenteren.

Mail uw sherry-spijscombinaties vóór 7 oktober a.s. naar info@thewinesite.nl

Let op:
Inschrijvingen/deelnemers dienen rekening te houden dat onderstaande 3 combinaties uiteindelijk gepresenteerd en gemotiveerd dienen te worden:

Combinatie 1: 1 Gerecht in combinatie met een droge Sherry: Fino of Manzanilla.

Combinatie 2: 1 Gerecht in combinatie met een Sherry met oxidatieve rijping: Oloroso, Amontillado, Palo Cortado, VOS of VORS

Combinatie 3: 1 Gerecht in combinatie met een zoete of semi zoete Sherry: Medium, Cream, Pale Cream, Sweet Oloroso, PX of Moscatel.