Politie Zeeland



Z-3046-2009 Man beroofd van tas, Terneuzen
In de Havenstraat in Terneuzen werd dinsdag omstreeks 22.30 uur een 65-jarige man uit die plaats beroofd van zijn tas.
De tas werd, door een persoon die achter hem liep, uit zijn hand getrokken. De Terneuzenaar ging de dief nog achterna, maar kon hem niet meer inhalen. In de tas zaten persoonlijke papieren en drukwerk.

Z-3047-2009 Aanhouding in Terneuzen
In de Havenstraat in Terneuzen werd dinsdag rond 21.30 uur een 15-jarige Terneuzense jongen aangehouden.
De jongen was in het bezit van in totaal 13,4 gram hennep en heeft hiervan afstand gedaan. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de jongen is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

O-3048-2009 Verdachte overtreedt huisverbod
Een 45-jarige man uit Zierikzee, die een huisverbod opgelegd had gekregen wegens de mishandeling van zijn echtgenote, heeft dit huisverbod overtreden.
De man was te verstaan gegeven dat hij 10 dagen geen contact mocht opnemen met zijn huisgenoten, maar daar heeft hij zich niet aan gehouden. Terwijl hij in een politiecel in Torentijd zat heeft hij toch meerdere malen telefonisch contact gehad en ook dit valt onder het huisverbod. Tegen hem wordt nu proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van het huisverbod. Dat proces-verbaal wordt opgestuurd naar de officier van justitie die verder bepaalt wat er met de man gaat gebeuren. Het is de eerste keer in Zeeland dat het huisverbod overtreden wordt.

W-3049-2009 Diefstal motor, Vlissingen
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in de Josine Reulinglaan in Vlissingen een motor gestolen.
Het gaat om een zwarte Aprilia Mx met kenteken MN-PV-80. De waarde bedraagt enkele duizenden euro's.

W-3050-2009 Honden in beslag genomen, Middelburg
Dinsdagavond rond 19.30 uur werden in de omgeving van het Parelplein in Middelburg twee herdershonden in beslag genomen.
De honden waren, voor de tweede keer sinds korte tijd, ontsnapt van een terrein aan de Elektraweg en hadden op het Parelplein een lapjeskat doodgebeten.
De politie is op zoek naar de eigenaar van de lapjeskat die een roze halsband, met daaraan een 'diamanten' hartje, om had. Deze wordt verzocht te bellen naar 0900-8844.
Blijkbaar is er ook een man gebeten en de politie verzoekt deze man zich te melden, ook op hetzelfde telefoonnummer.
De honden blijven voorlopig in beslag genomen. Zij zijn door de dierenambulance naar het asiel gebracht.