Politie Limburg-Noord

Mensen belaagd en bedreigd door twee mannen

Datum: 23-09-2009
Tijd bericht: 12:57
Plaats: Nederweert

Dinsdagavond, rond de klok van 18:45 uur, zijn op de Heugterzijweg enkele personen belaagd door twee mannen met een loslopende hond. Als eerste werd een echtpaar uit Budel van 71 en 69 jaar oud belaagd. Het echtpaar liep die avond over het pad bij het grenskerkmonument, toen twee mannen met een loslopende hond hun tegemoet kwamen lopen. Aangezien de vrouw schrik heeft voor honden, vroeg haar echtgenoot aan de twee mannen of de hond aangelijnd kon worden. Hierop reageerde een van de mannen erg agressief en greep de 71-jarige man bij zijn keel.

Twee passanten, een 58-jarige man uit Weert en een 44-jarige vrouw uit Maasbracht, spraken hierop de twee mannen aan op hun gedrag, waarop ook deze de volle laag kregen. Het mannelijke slachtoffer werd met zijn fiets in een greppel geduwd en van de vrouw werd haar mobiele telefoon afgepakt en weggegooid. De twee mannen gingen er vervolgens vandoor in de richting van de A2.

De twee verdachten waren beiden blank, ongeveer 1.80 meter groot en droegen die avond donkere sportkleding. Een van de verdachten had een kaal hoofd en de andere verdachte had wat langer, krullend en waarschijnlijk geverfd haar. Ze spraken Nederlands met een vermoedelijk Brabants accent en hadden een grijze, loslopende hond bij zich.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen, of mensen die deze twee mannen heeft zien lopen, contact op te nemen via 0900-8844.