Ingezonden persbericht

Tata Consultancy Services benoemt
nieuwe algemeen directeur Benelux

Amsterdam, Brussel, Luxemburg - 23 september 2009 - Tata Consultancy Services, vooraanstaand leverancier van IT-services, bedrijfsoplossingen en outsourcingdiensten, heeft Shankar Narayanan aangesteld als algemeen directeur van de Benelux-activiteiten van de onderneming.

Nieuwe stap
Narayanan gaf tot op heden leiding aan de Europese divisie Retail & Consumer Goods van Tata Consultancy Services (TCS), waarvan het management nu ook aan hem blijft rapporteren. Narayanan is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor strategieontwikkeling en klantenrelaties van de Benelux-activiteiten van TCS, en heeft daarnaast een toezichthoudende rol. De Benelux-regio is goed voor bijna 40 procent van de omzet die TCS op het Europese vasteland genereert, en heeft de afgelopen jaren dubbele groeicijfers laten zien.

"De regio Benelux is voor ons een belangrijke strategische markt, en de kennis en ervaring van Shankar is van cruciaal belang om onze activiteiten hier naar een nieuw niveau te tillen. We hebben de ambitie uit te groeien tot een topspeler met een aanzienlijk marktaandeel in elk van de drie landen - Nederland, België en Luxemburg," verklaarde A.S. Lakshminarayanan, Vice President van TCS Europe.

Amsterdam als regionaal hoofdkantoor
TCS telt in de Benelux meer dan 50 klanten/accounts, die worden bediend door 3500 medewerkers, en heeft behalve twee lokale kantoren (Luxemburg en Eindhoven) een regiokantoor in Brussel en een regionaal hoofdkantoor in Amsterdam. Narayanan gaat werken vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, dat ook fungeert als hoofdvestiging voor de Europese Human Resources- en Finance-activiteiten van TCS.

Europese tak tweede qua omvang
Eerder dit jaar concentreerde TCS al haar Europese activiteiten (Groot-Brittannië en het vasteland) in één strategische unit, met het oog op versnelde regionale groei. De nieuwe Europese unit telt 23.000 medewerkers, die samen bijna 30 procent van de wereldwijde inkomsten van TCS genereren, waarmee het qua omzet de tweede regio is na Noord-Amerika.

Tata Consultancy Services heeft eigen kantoren in 21 Europese landen en exploiteert negen dienstverleningscentra in Engeland, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Hongarije en Nederland. Het nieuwe Hi-Tech-centrum in Eindhoven, dat in 2009 zijn deuren opende, is de meest recente uitbreiding op het Global Network Delivery Model(TM) van TCS, dat 80 centra over de hele wereld omvat.

Over Tata Consultancy Services (TCS)
Tata Consultancy Services is een vooraanstaand leverancier van IT-services, bedrijfsoplossingen en outsourcingdiensten en levert internationale ondernemingen hoogwaardige diensten, die een ongeëvenaard hoog rendement opleveren. TCS levert een adviesgestuurd portfolio IT- en IT-gefaciliteerde diensten via haar unieke Global Network Delivery Model, dat alom erkend wordt als toonaangevend in software-ontwikkeling. TCS is onderdeel van de Tata Group, het grootste industriële conglomeraat van India, en heeft ruim 148.000 uitstekend opgeleide IT-consultants in dienst, verspreid over 47 landen. De onderneming boekte in het gebroken boekjaar 2009, dat op 31 maart 2009 eindigde, een omzet van 6 miljard dollar en is genoteerd aan de National Stock Exchange en de Bombay Stock Exchange in India. Ga voor meer informatie naar www.tcs.com.

Noot aan de redactie,