Socialistische Partij Groningen

Kruirollatorrace op de Vismarkt

23-09-2009 * De regering blijft volhouden aan het plan om de AOW leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. Veel mensen zijn op hun 65e al niet meer in staat om te werken, nu werkt slechts 13% van de 64 jarigen en ontvangt een groot deel WAO. Om mensen vast in goed conditie te brengen om wel door te werken tot 67 organiseert de SP aanstaande dinsdag een ludiek sportevenement, de 'kruilatorrace'. Met een rollator omgebouwd tot kruilator kunnen ook mensen die minder goed ter been zijn trainen om nog jaren de kruiwagen bedienen.

Deze ludieke actie van de SP is bedoeld om aan te tonen dat het plan van het kabinet asociaal is. Secretaris van de Groningse SP Jimmy Dijk: "Vorige week is met de behandeling van de begroting pijnlijk duidelijk geworden dat dit kabinet echt geen enkele visie heeft. Het oplossen van de crisis wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Maar dit plan dat 1. niet helpt om de crisis op te lossen, dat 2. niet sociaal is en dat 3. niet wordt gesteund door de bevolking wordt wel doorgedrukt."

Volgens de SP is het tijd voor echte oplossingen. Het sportevenement stelt mensen op ludieke wijze voor de keuze, of nu vast trainen voor een oude dag achter de kruiwagen of het kabinet laten weten dat dit plan van tafel moet. Dijk: "De SP en de FNV roepen al maanden op om een petitie te tekenen tegen dit plan. Wij leggen ons er niet bij neer dat de regering niet wil luisteren. De afgelopen maanden hebben we veel steun gekregen voor onze petitie en alternatieven. Nu roepen we mensen op om met ons mee te komen praten op onze avond in martiniplaza aanstaande vrijdag en mee te doen aan de werkonderbreking van 65 minuten op 7 oktober."