Flanders Classics

23/09/2009 18:44

Woestijnvis NV

De Vijver, de nieuwe eigenaar van de Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Brussel, heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met vier andere Vlaamse voorjaarswedstrijden. De Ronde en de Omloop gaan samenwerken met de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

Deze zes Vlaamse voorjaarswedstrijden worden verzameld onder de koepel 'Flanders Classics'. Flanders Classics wil het klassieke Vlaamse voorjaar, dat het nu erg goed doet, verder uitbouwen en verankeren binnen het snel evoluerende internationale wielrennen. Drie wedstrijden gaan daarbij van datum wisselen. Vanaf 2010 neemt Gent-Wevelgem de plaats in van de Brabantse Pijl. De Scheldeprijs verschuift naar de woensdag voor Parijs-Roubaix en de Brabantse Pijl neemt de plaats in van de Scheldeprijs en komt op de woensdag voor de Amstel Gold Race.

Wim Vanherreweghe : "Na maanden van intens overleg met alle betrokken partijen zijn we blij dat we tot dit samenwerkingsakkoord zijn kunnen komen. De nieuwe datum verhoogt de sportieve waarde van zowel Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs als de Brabantse Pijl. De Brabantse Pijl past qua parcours veel beter bij de Amstel Gold Race en de Ardense klassiekers. De datum tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix geeft de Scheldeprijs een betere langetermijngarantie op een sterk deelnemersveld. Gent-Wevelgem kan als ProTourwedstrijd zijn plaats innemen in het rijtje Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik."

"Verregaande gesprekken met de E3-Prijs Harelbeke hebben voorlopig geen resultaat opgeleverd. Binnen het nieuwe concept is de Internationale Wielerunie, UCI, vragende partij voor een ProTour week die bestaat uit Gent-Wevelgem (zondag), E3-Prijs (woensdag), Ronde van Vlaanderen (zondag). De E3-Prijs zou daarbij zijn status als ultieme voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Vlaanderen met een ProTourstatuut kunnen verankeren."

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel