Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Groeiboek Diversiteit Rijk Deel II: Groeien

De stand van zaken

Diversiteit bij het Rijk: hoe staat het ervoor? In dit katern de harde cijfers, nieuws over lopend en al afgerond onderzoek en een verslag van de conferentie `Diversiteit? Gewoon doen!'.

Ambassadeurs en duopartners

Topambtenaren van twaalf departementen vormen samen het Ambassadeursnetwerk Diversiteit Rijk, dat zich hard maakt voor een diversere rijksdienst. De ambassadeurs hebben een jaar de tijd voor de uitvoering van concrete activiteiten binnen hun eigen departement. Iedere ambassadeur heeft een zogenoemde duopartner van een ander ministerie. De duopartners zijn leden van het Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren die op persoonlijke titel optreden als sparring partners van de ambassadeurs. In dit katern komt een aantal ambassadeurs en duopartners aan het woord: ze vertellen over hun activiteiten en wisselen ervaringen uit. Ook staan de actiepunten van alle ambassadeurs op een rij.

Werkvloer

Van praten naar doen, dat is een veelgehoorde wens als het gaat over diversiteit. Wat gebeurt er al op de werkvloer? In dit katern vertelt een aantal managers hoe het staat met de diversiteit in hun team, waar ze tegenaan lopen en welke aanpak hen voor ogen staat. Ook geven `doorsnee' ambtenaren hun kijk op de zaak: wat merken zij van diversiteit? Verder een aantal voorbeelden van diversiteitsprojecten binnen het Rijk. Want afkijken mag!

Gewoon doen

Hoe staat het met uw eigen diversiteit en wat kunt u er zelf aan bijdragen? In dit katern een test om uw eigen diversiteitsgehalte te bepalen en de beschrijving van een praktijksituatie: wat zou u doen? En: hoe pakken bedrijven en organisaties buiten het Rijk diversiteit aan? Ter inspiratie de ervaringen van PWC, Kinderopvangorganisatie Partou en TNT Post. Tot slot een hulpmiddel om zelf aan de slag te gaan met de formulering van een business case.

Het Groeiboek is in hardcopy te bestellen door een e-mail te sturen naar diversiteitrijk@minbzk.nl, of via het Kennisweb diversiteit op Rijksweb Rijksweb (extern) (Rijksweb is alleen voor rijksambtenaren beschikbaar)

Bestanden


* Katern 1: de stand van zaken (15969 Kb)| Pdf-icoon Pdf-bestand Zie het origineel

* Katern 2: ambassadeurs en duopartners deel 1| Pdf-icoon Pdf-bestand
* Katern 2: ambassadeurs en duopartners deel 2| Pdf-icoon Pdf-bestand
* Katern 3: de werkvloer| Pdf-icoon Pdf-bestand
* Katern 4: gewoon doen!| Pdf-icoon Pdf-bestand