Geen grote ordeproblemen op Reloaded...festival in Goffertpark

23/09/2009 20:35

Twada Entertainment B.V.

NIJMEGEN - Het feest Reloaded...Festival dat zaterdag 19 september in het Nijmeegse Goffertpark werd gehouden, is grotendeels ordelijk en zonder grote incidenten verlopen. Organisator The Matrixx benadrukt dat op geen enkel moment de openbare orde dusdanig in het gedrang was dat optreden van politie of ME noodzakelijk was. Uiteindelijk is 1 aanhouding verricht. Berichten dat ME of politie op het terrein moest ingrijpen, zijn dan ook niet juist, aldus de organisatie van Reloaded...Festival.

Het enige incident van enig belang deed zich voor tussen zeven uur 's avonds en kwart voor acht. Op het hoofdterrein ontstonden enkele opstootjes tussen jongeren die met elkaar op de vuist wilden. De beveiliging van het festival smoorde de ruzies in de kiem, en droeg 1 bezoeker over aan de politie buiten het festivalterrein. Van politioneel ingrijpen op het terrein zelf, is dan ook geen sprake geweest. Evenmin is de Mobiele Eenheid actief geweest, op het terrein zelf noch daarbuiten. De organisatie hecht er belang aan de juiste gang van zaken te communiceren, omdat het evenement City Dance aanstaande zaterdag is afgelast wegens vermeende problemen op Reloaded...Festival. Van een grimmige sfeer op Reloaded...Festival is geen sprake geweest aldus The Matrixx.

The Matrixx begrijpt dat er na het drama in Hoek van Holland snel vergelijkingen worden gemaakt en de media hier bovenop zit. Het feit is echter dat Matrixx een professionele organisatie is en op een adequate manier gehandeld heeft in goed overleg met politie en autoriteiten. Dit blijkt ook uit het feit dat er maar één aanhouding heeft plaatsgevonden, het gros van het publiek niets heeft meegekregen van de opstootjes en de recensies lovend zijn. De beveiliging heeft doeltreffend opgetreden en op geen enkel moment is er sprake geweest van massale ordeverstoringen.

Kortom, Reloaded... Festival is wat de organisatie betreft een geslaagde afsluiter van het festival seizoen, met geweldig weer en een prima sfeer. Volgend jaar staat het evenementen vrijwel zeker opnieuw op het programma van The Matrixx.





http://www.matrixx.nl

http://www.matrixx.nl