Politie Zeeland


---


W-3052-2009 Getuigen gezocht van diefstal met geweld, Middelburg
De politie in Middelburg is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld op het Damplein.
Daar werd woensdag omstreeks 12.45 uur door een onbekende man met geweld een etalageruit vernield van een juwelierszaak. Vervolgens deed hij een greep in de etalage en fietste weg op een gereedstaande fiets.
De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal of mensen die rond het tijdstip iets bijzonders is opgevallen in de omgeving van de juwelierszaak. Zij kunnen hun informatie doorgeven op 0900-8844.

O-3053-2009 Bromfietser gewond bij aanrijding, Oosterland
Op de kruising Bredeweg/N59 vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Zierikzee, raakte daarbij gewond. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam.
De bromfietser reed rond 17.15 uur over de parallelweg langs de N59 richting Sirjansland. Door nog onbekende oorzaak kwam hij op de kruising in botsing met een auto, die werd bestuurd door een 59-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Deze automobilist reed over de N59, komende uit de richting van Zierikzee, en wilde eveneens richting Sirjansland rijden. De traumaheli is ter plaatse geweest om medische bijstand te verlenen.

(meer informatie is op dit moment niet bekend)