Ingezonden persbericht

Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 23 september 2009

ROOS REBERGEN - "WEET IK NIET ZO GOED" bekroond met Filmprijs van de Stad Utrecht

Vanavond is tijdens de Openingsavond van het 29e Nederlands Film Festival de winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2009 bekend gemaakt. Bas Berkhout won de prijs voor zijn korte documentaire debuut ROOS REBERGEN - "WEET IK NIET ZO GOED". De prijs werd door burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht overhandigd aan regisseur Bas Berkhout. Donderdag 24 september vindt de eerste van drie filmvertoningen plaats van ROOS REBERGEN - "WEET IK NIET ZO GOED" tijdens het Nederlands Film Festival.

ROOS REBERGEN - "WEET IK NIET ZO GOED" is een ontwapenend portret van de negentienjarige Roos Rebergen, de prijswinnende singer-songwriter Roosbeef. Haar ster is rijzende, maar ze moet moedeloos toezien hoe haar ouderlijk huis gesloopt wordt.

'Een klein thema wordt ontroerend verbeeld met heldere shots, mooie animatie, goed gebruik van clips en treffende interviews. Je voelt een sterke band tussen filmmaker en onderwerp. Toch weet de maker knap afstand te bewaren, zodat het portret intiem - maar niet klef - wordt. Behalve regisseur is de maker de producent, cameraman en editor', aldus de jury.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debutantencompetitie van het festival, waarvoor dit jaar 21 eerste zelfstandige speelfilms, lange en korte documentaires, korte films en korte tv-dramaproducties zijn geselecteerd. De prijs bestaat uit een beeldje van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van 5.000 euro. De winnaar wordt voorgedragen door een onafhankelijke jury, die dit jaar bestaat uit Sonja de Leeuw, professor Film en Televisie aan de Universiteit van Utrecht, en de filmmakers Mahmoud Al Massad en André van Duren.

EINDE PERSBERICHT

http://www.filmfestival.nl/