Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

SP-plannen bestrijding jeugdwerkloosheid overgenomen

23-09-2009 * Het SP-plan voor de oprichting van een Amsterdamse werkcentrale waar (jonge) werklozen een baan in dienst van de stad kunnen krijgen tegen het minimumloon wordt waarschijnlijk overgenomen door wethouder Ossel. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "De wethouder heeft gezegd de (jeugd-)werkloosheid te willen aanpakken door banen te scheppen daar waar de stad op dit moment veel mensen kan gebruiken: bij sportclubs, in de zorg, in de klas. Dat was precies ons idee." Maureen van der Pligt
De SP kwam eind april met een breed plan om de snel groeiende werkloosheid onder jongeren in Amsterdam te lijf te gaan. Deze week bleek dat de wethouder positief is over verschillende voorstellen van de SP. Zo nam hij ook het idee over om niet alleen jongeren die kwalificatieplichtig zijn tot hun 23ste te blijven volgen, maar ook jongeren uit het praktijk- en speciaal onderwijs die tot nu toe vaak uit het zicht verdwenen omdat zij niet kwalificatieplichtig zijn volgens de wet. Daarnaast gaat de wethouder onderzoeken of er bij de verstrekking van subsidie aan instellingen een clausule opgenomen kan worden die de instelling verplicht en aantal stageplekken te leveren.

Van der Pligt is enthousiast over het overnemen van de SP-voorstellen: "Het college lijkt er net als de SP op gebrand de jeugdwerkloosheid zo laag mogelijk te houden. We zullen natuurlijk wel scherp in de gaten houden of deze voornemens ook werkelijkheid worden."