Ingezonden persbericht

()

Snellere en slimmere laptops dankzij nieuwe mobiele processors van Intel

Nieuwe generatie laptops voor de mobiele lifestyle van nu


Kontich, 23 september 2009 - Intel introduceert de revolutionaire nieuwe Intel Core i7 Mobile Processor en de Intel Core i7 Mobile processor Extreme Edition. Deze processors vormen het hart en brein van de meest geavanceerde laptops van vandaag, voor een ongekende multimediabeleving onderweg. Wat voor content het ook is, of het nu gaat om digitale media, foto's, muziek, games of zakelijke toepassingen, de topprestaties van deze nieuwe processors zorgen ervoor dat de pc sneller reageert en betere gebruikersbeleving biedt. Wie meerdere toepassingen tegelijkertijd op de laptop draait, kan rekenen op superieure multitaskingprestaties.

Veranderende behoeften
Europeanen worden steeds mobieler. Laptops zullen naar verwachting in 2010 goed zijn voor 68% van het totale aantal verkochte pc's in EMEA1. Dit is het hoogste percentage wereldwijd en is een afspiegeling van onze veranderende, mobiele lifestyle, die zich kenmerkt door dynamiek en interactie. Intel staat bekend om innovaties en de laptop is een gebied waar enorme technologische sprongen voorwaarts niet alleen hebben gezorgd in een verandering van de manier waarop we laptops gebruiken, maar ook van onze verwachtingen van wat ermee mogelijk is. Intelligente nieuwe functies in de processor houden voortdurend de benodigde prestaties in de gaten en zorgen ervoor dat er automatisch meer snelheid beschikbaar komt als dat nodig is. Zodra de laptop minder intensief wordt gebruikt, worden de prestaties en het stroomgebruik automatisch weer teruggebracht. Zo gaat de batterij zo lang mogelijk mee.

De manieren waarop we laptops gebruiken, de content en de technologie zijn de afgelopen jaren onherkenbaar veranderd. Zo zijn de nieuwste laptops bijvoorbeeld ruim drie maal zo snel als laptops uit 2006 bij het converteren van HD-video, om deze te delen met anderen of om op DVD of Blu-ray te branden. Voor steeds meer mensen is tijd een kostbaar goed en pc-gebruikers zijn blij als ze minder van die tijd kwijt zijn aan wachten.

Nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke expressie
Pc-gebruikers worden ook steeds creatiever in wat ze allemaal met hun pc doen. Video, muziek, social networking en bloggen, het computergebruik wordt steeds meer gedefinieerd voor persoonlijke expressie. Het aantal mensen in de VS dat zelf content creëert, zal groeien van 40 miljoen in 2008 tot ruim 60 miljoen in 20133. Onderzoek4 door Intel toont aan dat ruim 35% van pc-bezitters wereldwijd hun pc's gebruikt om foto's te bewaren en te organiseren, terwijl ruim 25% digitaal foto's bewerkt.

Of het nu gaat om video bewerken, muziek componeren, gamen of een YouTube-video uploaden, de Intel Core i7 Mobile processor levert automatisch de beste prestaties voor de betreffende taak, overal en altijd. Voor mobiele gebruikers betekent dit dat ze de flexibiliteit en prestaties krijgen die ze verwachten.

Beschikbaarheid
Toonaangevende OEMs, waaronder Asus, Dell, HP en Toshiba, leveren vanaf vandaag laptops met de Intel Core i7 Mobile processors. De komende maanden zullen laptops van meer fabrikanten op de markt komen.

Meer informatie over de aankondigingen tijdens IDF, inclusief foto's en ander beeldmateriaal, is te vinden op de IDF Press Room. Kijk voor het laatste nieuws over IDF ook op Twitter en Facebook.