Ingezonden persbericht

()

Intel onthult nieuwe Intel Core i7 Mobile processor: de snelste laptopchip tot nu toe

Kontich, 23 september 2009 - Intel introduceert de revolutionaire Intel Core i7 Mobile Processor en Intel Core i7 Mobile Processor Extreme Edition. Hiermee komt Intels supersnelle 'Nehalem'-microarchitectuur nu ook beschikbaar op laptops.

In combinatie met de nieuwe Intel PM55 Express Chipset, bieden deze processors de beste prestaties voor high-end gaming, digitale media, foto's muziek, zakelijke toepassingen en andere multi-threaded software waarvoor dringend verwerkingssnelheid nodig is. De chips zorgen ook voor betere prestaties wanneer meerdere van deze toepassingen tegelijkertijd gebruikt worden.

"Met intelligente functies als Intel Turbo Boost Technology1, Intel Hyper-Threading Technology2 en nog veel meer, heeft Intel gezorgd voor een revolutie in de laptop pc-processor. Gebruikers hebben de beschikking over hoge prestaties wanneer ze die nodig hebben en laag energiegebruik als dat niet het geval is", zegt Dadi Perlmutter, executive vice president en general manager, Intel Architecture Group. "Voor het eerst kunnen mobiele gebruikers nu laptops kiezen die de prestaties van een server bieden voor de meest veeleisende taken, van intense games tot het bewerken van digitale video en sociale netwerktoepassingen."

Intel Core i7 Mobile processors, voorheen bekend onder de codenaam 'Clarksfield', beschikken over Intel Turbo Boost Technology1, die de kloksnelheid van de processor met maximaal 75% kan verhogen. Intel Hyper-Threading Technology2 zorgt voor optimale prestaties bij het gebruik van multi-threaded applicaties. Daarnaast ondersteunen de nieuwe Intel Core i7 Mobile processors dual-channel DDR3 1333MHz geheugen en 1x16 of 2x8 PCI Express 2.0 graphics. Of het nu gaat om video bewerken, muziek componeren, gamen of een YouTube-video uploaden, de Intel Core i7 Mobile processor levert automatisch de beste prestaties voor de betreffende taak, overal en altijd. Voor mobiele gebruikers betekent dit dat ze de flexibiliteit en prestaties krijgen die ze nodig hebben.

Laptops met de Intel Core i7 Mobile Processor Extreme Edition ondersteunen daarbij nog Intel Extreme Memory Profiles (Intel XMP) en de Intel Extreme Tuning Utility. Met deze laatste is het mogelijk om de laptop te overklokken3 en te 'tunen', voor ongekende prestaties en een optimale batterijlevensduur. Daarnaast beschikken high-end workstations en gaminglaptops met de Intel PM55 Express Chipset over kenmerken als Intel Matrix Storage Technology, Intel High-Definition Audio en een groter aantal I/O-aansluitingen.

Beschikbaarheid
Toonaangevende OEMs, waaronder Asus, Dell, HP en Toshiba, leveren vanaf vandaag laptops met de Intel Core i7 Mobile processors. De komende maanden zullen laptops van meer fabrikanten op de markt komen. De prijzen voor de Intel Core i7-920XM, de Intel Core i7-820QM en de Intel Core i7-720QM mobile processors bedragen respectievelijk $1.054, $546 en $346 (bij afname van minimaal 1.000 stuks).

Meer informatie over de aankondigingen tijdens IDF, inclusief foto's en ander beeldmateriaal, is te vinden op de IDF Press Room. Kijk voor het laatste nieuws over IDF ook op Twitter en Facebook.



Ingezonden persbericht