Ingezonden persbericht

Unieke designtelefoon biedt directe toegang tot sociale netwerken

Samsung introduceert met Corby kleurrijke full-touch lifestyle telefoon

Delft, 23 september 2009 - Samsung lanceert met de Corby (S3650) de kleurrijke full-touch telefoon speciaal voor de digitale lifestyle van de moderne mobiele beller. De Corby geeft direct overal toegang tot favoriete sociale netwerken als Hyves, Facebook, Twitter en MySpace. Het frisse pop-style design maakt van de Corby hét toestel, ongeacht de kleur die je kiest.

()
Jouw design
De Samsung Corby is een full-touch telefoon in trendy fashion kleuren, zoals Jamaican Yellow, Cupid Pink, Minimal White en Festival Orange. Het pop-style design met mooie rondingen springt direct in het oog; precies zoals de designers het bedoelen. De telefoon is gemakkelijk aan elke stijl aan te passen met de geel-, wit-, oranje- of rozegekleurde fashion-jackets. In lijn met de laatste trends, verandert natuurlijk ook het gestileerde grafische menu en de wallpaper van de Cartoongebruikersinterface bij de verschillende functies van deze telefoon.

'Wereldwijd en in Nederland is Samsung marktleider in full-touch telefoons. Wij weten hoe belangrijk sociale netwerken zijn', aldus Erwin van der Valk, Marketing Manager Telecommunications Division bij Samsung Electronics. 'Onze doelgroepen inspireren ons om telefoons te maken die aansluiten op diverse lifestyles. Met de Corby hebben we een telefoon boordevol digitale connectiviteit gemaakt. Hiermee kunnen wij de sociale mediarevolutie kleur geven. De Corby is een device waarmee je je persoonlijk onderscheidt, terwijl je altijd je sociale netwerken bij je hebt.'

Geavanceerde communicator
Met de Corby heb je een schat aan communicatiemogelijkheden. Pas je eigen status aan en ga snel naar updates en live feeds van vrienden. Via een pop-up SNS (Social Networking Service) zie je razendsnel wat er verandert op Facebook, MySpace en Twitter. Bovendien zorgt de Corby ervoor dat je direct toegang hebt tot Hyves, YouTube, Flickr, Picasa, Photobucket en andere lokale widgets. Ook andere SNS-sites voeg je eenvoudig toe aan de gebruikersinterface van deze mobiel. Zo kun je foto's en video's snel uploaden. Online video's bekijk je in de beste kwaliteit op het 2,8 inch QVGA-display. Door de Quad-Band-verbinding en EDGE-netwerksupport is de Samsung Corby een mobiele telefoon waarmee je met iedereen in contact blijft, waar je ook bent.

Trendy full-touch
Met de Samsung Touchwiz gebruikersinterface en de haptische feedback voel je wat je doet. De Corby trilt wanneer je het display aantikt. Nuttige toepassingen en widgets verplaats je via 'drag & drop' op het display. Ook kun je veel extra's ophalen uit de Samsung online Widget Store. De Corby heeft 'One Finger Zoom' waarmee je met één vinger op het display kunt in- en uitzoomen. Met 'Smart Unlock' hoef je slechts één letter op het display te schrijven om je toestel te deblokkeren. Deze unieke feature zorgt altijd weer voor verbazing.

De Samsung Corby is vanaf eind september 2009 verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van ¤ 159,- inclusief BTW.

Specificaties
Netwerk
EDGE/GPRS, Quad Band (850/900/1800/1900MHz)
Display
2,8 inch QVGA 262K TFT-LCD Full-touch screen
Camera
2 megapixel CMOS
Video
H.263, MPEG4, WMV
Audio
FM Radio met RDS
Poly 64, SP-Midi, i-melody, MP3, AAC, AAC+, WMA
Extra features
Fashion Jacket (verwisselbare achterkant)
Pop-Up SNS
Cartoon Gebruikersinterface
One Finger Zoom, Woordenboek, Smart Unlock
Connectiviteit
USB 2.0, BT 2.1/ EDR
Geheugen
50 MB + microSD (tot 8 GB)
Afmetingen
103 x 56,5 x 12,0 mm
Gewicht
93 gram
Accu
960mAh

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.