Gemeente Gilze en Rijen

Gouden speld voor Jacques van Eijl

Burgemeester drs. R.H. Roep van de gemeente Gilze en Rijen heeft op dinsdagavond 22 september een gemeentelijke onderscheiding opgespeld bij de heer Jacques van Eijl. De heer Van Eijl ontving dan de gemeentelijke erespeld in goud.

De gemeentelijke erespeld in goud is in 1991 in het leven geroepen om inwoners te kunnen eren die bijzondere verdiensten voor de lokale samenleving hebben verricht. De heer Van Eijl was vroeger één van de boegbeelden van het Rijense carnaval. Als rijschoolhouder had hij daarnaast een bijzondere interesse voor alles wat met verkeer en verkeersveiligheid te maken had. Hij was mede-oprichter en bestuurslid van de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland, organiseerde schoolverkeersexamens en werd lid van de gemeentelijke verkeerscommissie.

Met het lidmaatschap van de verkeerscommissie gaat de heer Van Eijl nu na 35 jaar stoppen. Met die commissie adviseerde hij het gemeentebestuur over talloze verkeerssituaties en - problemen. De gemeente dankt hem dan ook voor die inzet en deskundigheid.

Foto: Dagpauwoog Design, Margot Wijbrans

Datum bericht: 23 september 2009