Unie KBO

Enquête en symposium 'Zin in mee blijven doen'

Enquête en symposium 'Zin in mee blijven doen'

03-6 Hoe maatschappelijk actief bent u? Heeft u nu u ouder bent meer tijd voor u zelf of hebt u zich gestort op vrijwilligerswerk? Vindt u dat senioren maatschappelijk actief moeten blijven of heeft u daar juist een andere mening over? Het debat over de inzet van senioren wordt volop gevoerd in onze samenleving, soms echter zonder de stem van de senioren zélf. De KBO nodigt u uit om daar over mee te praten, het gaat tenslotte over u! Meepraten en -denken over dit onderwerp kan op twee manieren: via een enquête en als deelnemer aan een symposium op 24 september.
Enquête: doet u ook mee?
De enquête gaat in op uw activiteiten. Bijvoorbeeld: past u op uw kleinkinderen, heeft u nog een baan(tje), bent u mantelzorger of vrijwilliger, vindt u het wel mooi geweest of zou u juist graag actief willen zijn maar laat uw gezondheid het niet toe? Via de enquête krijgen wij een beeld van de activiteiten van onze leden en de motieven waarom KBO senioren wel of niet mee blijven doen. Met name dit laatste - inzicht in de motieven- kan richting geven aan het toekomstig ouderenbeleid.

> Laat ook uw mening horen via de enquête! U kunt deze hier downloaden. Invullen kost ongeveer 10 minuten van uw tijd. U kunt de enquête uitprinten, invullen en terugsturen naar: Unie KBO, tav Agnes van Balkom, Antwoordnummer 10504, 5200 WB s-Hertogenbosch. Een postzegel is niet nodig. Onder de deelnemers worden 30 mooie boeken verloot.

Symposium Zin in mee blijven doen
Op 24 september aanstaande vindt er in Arnhem een symposium plaats waarin de resultaten van de enquête worden gepresenteerd. Via een debat gaan een aantal deskundigen uit de wetenschap, politiek en seniorenbeleid in op de resultaten. U kunt vervolgens via een aantal stellingen ook actief deelnemen. Na de ochtend is er gelegenheid om te snuffelen op een informatiemarkt met inspirerende activiteiten van andere senioren.

De middag wordt gevuld met diverse workshops waar u zich voor kunt inschrijven. De themas die hierbij onder andere aan bod komen zijn: informele zorg (oppassen op kleinkinderen of mantelzorg), 55-pus vrouwen, vrijwilligerswerk of ondernemend ouder worden en wat is voor u de betekenis van met zin ouder worden.

Dagvoorzitter Jan Slagter, oprichter,directeur en presentator van omroep Max, zal het debat en het programma op een boeiende wijze leiden.

> Wilt u t.z.t. een officiële uitnodiging ontvangen voor dit symposium? Mail dan uw naam, adresgegevens en uw lidnummer naar Agnes van Balkom (avbalkom@uniekbo.nl). Deelname aan het symposium is gratis voor KBO-leden. Bent u geen lid? Dan zijn de kosten 15,00.