Gemeente Voorschoten

het leven met een beperking

Gemeente Voorschoten ervaart het leven met een beperking

shutterstock rolstoel Donderdagmiddag 24 september ervaart een groep medewerkers van de gemeente Voorschoten hoe het is om te leven met een beperking. De gemeente houdt in haar werk zo veel mogelijk rekening met de behoeften en wensen van mensen met een beperking. Wanneer men zelf echter geen beperking heeft is het lastig om zich echt in te leven.

Om de medewerkers te laten ervaren welke obstakels mensen met een beperking tegen kunnen komen, organiseert de gemeente de bewustwordingsmiddag toegankelijkheid. Welzorg stelt rolstoelen beschikbaar, Visio regelt blinderingsbrillen en blindenstokken en Goalball Nederland laat de medewerkers ervaren hoe het is om te sporten als je blind of slechtziend bent.

Eén op de vijf Nederlanders leeft met een lichamelijke beperking. Door de vergrijzing neemt dat aantal snel toe. Iedere beperking vraagt om andere maatregelen en aanpassingen. Een slechtziende heeft andere behoeften dan iemand in een scootmobiel of met een rollator.

De medewerkers van de gemeente gaan een parcours afleggen met een scootmobiel. Met rolstoelen betreden zij de Schoolstraat. Met blinderingsbrillen leren ze oversteken en zich bewegen op straat. En in een zaal krijgen zij een les in Goalball. Dit is een sport voor blinden en slechtzienden. Zo ervaren zij een breed scala aan beperkingen en ervaren zij zelf waar de behoeften en wensen van mensen met een beperking liggen.

Welzorg is een landelijk opererend bedrijf dat een breed scala aan hulpmiddelen op het gebied van wonen, werken en mobiliteit levert. Al vele jaren is Welzorg specialist op het gebied van hulpmiddelen voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking, zoals rolstoelen, krukken en scootmobielen.

Visio heeft veel vakkennis en ervaring op het gebied van leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking. Visio is specialist op meerdere terreinen waardoor de diverse diensten goed op elkaar afgestemd kunnen worden.

* 22 september 2009