Gemeente Diemen


Kennisgeving MER warmtetransportleiding Diemen/Almere Poort

Gecombineerde inspraakprocedure op grond van Wet milieubeheer en Wet Ruimtelijke Ordening.

Vanaf 25 september tot en met 5 november 2009 ligt het milieueffectrapport (MER) voor de aanleg en het gebruik van een warmtetransportleiding tussen Centrale Diemen en Almere Poort ter inzage. Dit MER doorloopt een gecoördineerde inspraakprocedure op grond van de Wet milieubeheer en de Wet ruimtelijke ordening.

Achtergrond
Nuon is van plan om warmteleidingen aan te leggen van de elektriciteitscentrale Diemen naar het nieuwe stadsdeel Almere Poort. De twee warmwaterleidingen (aanvoer/retour) zullen bestaan uit stalen buizen met 50 cm binnendiameter. Deze warmteleidingen dienen ruimtelijk ingepast te worden. Ter onderbouwing van de ruimtelijke inpassing en de benodigde vergunningaanvragen heeft Nuon een MER opgesteld. Door het opstellen van een MER is het mogelijk het milieubelang een volwaardige rol te laten spelen in de besluitvorming. In het MER wordt beschreven welke tracés onderzocht zijn, welk tracé uiteindelijk de voorkeur van Nuon heeft gekregen en wat de milieueffecten van dit tracé zijn.

Waar kunt u het MER inzien?
Bij de gemeenten Almere, Diemen, Muiden en Naarden ligt het MER in vrijwel dezelfde periode ter inzage. Bij de gemeente Diemen ligt vanaf 25 september tot en met 5 november 2009 het MER ter inzage in het gemeentehuis van Diemen, D.J. den Hartoglaan 1. Bel voor openingstijden: 020 3144644 of kijk onder 'gemeente; adressen en openingstijden' op www.diemen.nl. Het MER is in deze periode ook op het internet beschikbaar: www.bureau-energieprojecten.nl

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?
Op grond van artikel 7.20 van de Wet milieubeheer kan een ieder zienswijzen ten aanzien van het MER kenbaar maken. Uw zienswijze op het MER kan betrekking hebben op het niet voldoen van het MER aan de wettelijke vereisten, mede gelet op de door het bevoegde gezag gegeven richtlijnen betreffende de inhoud van het MER, dan wel op onjuistheden in het MER.
Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: SenterNovem, Bureau Energieprojecten
T.a.v. mevrouw ir. C.A. Mors
Postbus 93144
2509 AC DEN HAAG
Graag duidelijk daarbij vermelden dat uw zienswijze betrekking heeft op het MER voor de warmtetransportleiding tussen Centrale Diemen en Almere Poort. Als u mondeling wilt inspreken, kunt u bellen met Bureau Energieprojecten, telefoon (070) 379 89 79.

Wat gebeurt er met uw reactie?
Bureau Energieprojecten stuurt uw zienswijze door naar het bevoegd gezag en de Commissie voor de milieueffectrapportage. Deze Commissie adviseert het bevoegde gezag over het MER. Dit advies en de ingekomen zienswijzen worden betrokken bij besluiten tot
bestemmingsplanherziening en het verlenen van de aangevraagde vergunningen.

Nadere informatie
Voor het verkrijgen van het MER of voor informatie over het project of de inspraakprocedure raadpleegt u www.bureau-energieprojecten.nl of neemt u contact op met Bureau Energieprojecten: (070) 379 89 79.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---