Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 24-09-2009

Drie arrestaties tijdens Willem II-NAC

TILBURG: De politie heeft tijdens het toezicht bij de wedstrijd Willem II-NAC drie arrestaties verricht. Een 33-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij twee agenten had bedreigd. Een 21-jarige man uit Berkel-Enschot werd opgepakt nadat was gezien dat hij in het stadion met een stoeltje gooide. Na afloop van de wedstrijd werd op de Ringbaan Zuid een 29-jarige Tilburger aangehouden die een lege bierfles naar de ME gooide.

Tijdens de wedstrijd werden er vanuit het bezoekersvak spreekkoren aangeheven die kennelijk voor de Willem II supporters als kwetsend werden ervaren. Er ontstond een grimmige sfeer in het vak naast de bezoekende supporters waardoor er veel druk op de tussenwand kwam. De politiecommandant besloot tot een ME charge om de rust in dit vak te laten wederkeren. Ook na afloop moest de ME nog een charge uitvoeren toen Willem II supporters zich op de Ringbaan Zuid opstelden en mogelijk de vertrekkende bezoekersbussen wilden bekogelen.

Arrestatie na bedreiging en huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft woensdagavond omstreeks 22.30 uur in een woning in de wijk Groeseind-Hoefstraat een 40-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake bedreiging, vernieling en huisvredebreuk. . Hij had de voordeur van de ouderlijke woning van zijn ex-vriendin ingetrapt en haar, haar moeder en een overbuurman bedreigd.

De verdachte heeft een relatie gehad met de dochter van de bewoonster. Deze relatie is door haar twee weken geleden beëindigd. De verdachte kan dit kennelijk niet bevatten. Sindsdien bestookt hij haar met mails en SMS-berichten waarin hij ook dreigementen zou uiten. Gisteravond was hij naar de woning van zijn ex-vriendin gekomen. Volgens de bewoners had hij de voordeur ingetrapt en daarna moeder en dochter bedreigd. De bewoonster, een 60-jarige Tilburgse,heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk en bedreiging. Een overbuurman kwam te hulp, waarna hij ook werd bedreigd. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Hij ontkende de bedreigingen, wel gaf hij toe de voordeur in zijn boosheid te hebben open getrapt. Hij verklaarde dat zijn ex-vriendin het password van zijn computer veranderd heeft, waardoor hij zijn werk niet kan doen.

Twee winkeldieven betrapt in schoenenwinkel

TILBURG: Een 36 jarige man en een 37 jarige vrouw die in Gilze verblijven zijn woensdagmiddag betrapt op winkeldiefstal. Het stel was met een geprepareerde tas gaan 'winkelen'. In een zaak aan de
Broekhovenseweg hadden zie vier paar schoenen gestolen. Ze werden tegen gehouden door medewerkers van de winkel toen ze naar buiten liepen. Ze zijn in verzekering gesteld. Ze zijn met behulp van een Russische tok gehoord. Hun verklaringen worden nader onderzocht.

Oisterwijker (25) aangehouden voor wapenbezit

TILBURG: de politie heeft woensdagmiddag na een melding van een alerte getuige bij de bushalte van het Centraal Station aan de Spoorlaan een 25-jarige man uit Oisterwijk uit Oisterwijk aangehouden voor
wapenbezit. De verdachte had een vlindermes bij zich, het wapen is verboden in gevolge de Wet Wapens en Munitie.

De arrestatie volgde na een melding van een getuige. Deze verklaarde dat hij zag dat een man met het mes in zijn handen liep en het open en dicht deed. Deze man sprak in zichzelf. De melder heeft de verdachte nog aangesproken en gezegd dat het toch niet normaal was om met zo'n mes te lopen. De kennelijk in zichzelf gekeerde jongeman reageerde daarop niet waarop de getuige de politie belde en de verdachte in de gaten hield totdat de agenten ter plaatse waren. De Oisterwijker (25) verklaarde niet te weten dat het bezit van een dergelijk mes verboden is. Hij krijgt een proces-verbaal.

Kijk uit met brandende kaarsen voor het raam

TILBURG: Gisteravond heeft er omstreeks 20.00 uur brand gewoed in een studentenwoning aan de Varkensmarkt. Ter plaatse stonden alle
studenten al op straat. Er bleek in één van de kamer brand te zijn ontstaan. Een van de bewoonsters had samen met een vriendin om de sfeer te verhoren enkele kaarsen aangestoken die op de vensterbank stonden. Ze waren vervolgens naar de keuken gelopen. Op dat moment ging de rookmelder af. Een van de gordijnen bleek vlam te hebben gevat. De brandweer heeft de brand geblust. Er zijn naast de gordijnen nog enkele spullen beschadigd. Ook is er rookschade.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-09-2009 13:26 | © Regio Midden en West Brabant |