Gemeente Medemblik

Detailhandelsvisie Andijk, Medemblik en Wervershoof

De gemeenten Wervershoof, Medemblik en Andijk, zijn in samenwerking met een daartoe gespecialiseerd bureau, bezig met het ontwikkelen van een detailhandelsvisie.

Na een analyse van het beschikbare materiaal, is er behoefte aan aanvullende informatie. Daarom worden er binnenkort gesprekken gehouden met verschillende winkeliers uit Wervershoof en Medemblik. Daarnaast wordt er een Klantenonderzoek gehouden.

Het onderzoeksbureau I&O Research gaat in de week van 28 september de bezoekers van de winkelgebieden enquêteren. De bezoekers wordt onder meer gevraagd hoe vaak ze in het gebied komen, voor welke producten en winkels ze komen, waar ze verder nog winkelen en hoe ze de kwaliteit van het winkelcentrum/gebied beoordelen. De enquête wordt uitgevoerd op drie locaties: Medemblik, Wognum en Wervershoof. In alle drie plaatsen vinden de enquêtes plaats in de centrale winkelgebieden. De passantenenquête wordt gehouden op twee dagen (een zaterdag en een doordeweekse dag).

Informatie bijeenkomst
In november krijgen alle winkeliers de kans ideeën naar voren te brengen tijdens een informatieavond. Datum en tijdstip wordt nog bekend gemaakt.