Gemeente Abcoude


Gebruikte goederen en elektrische apparaten

In Mijdrecht is kringloopbedrijf Kringkoop gevestigd. Kringkoop zamelt onder andere in Abcoude bruikbare gebruikte spullen in en verkoopt deze weer voor een schappelijke prijs. Hebt u spullen die u niet meer gebruikt, maar die eigenlijk nog te goed zijn om weg te gooi-en? Kringkoop haalt deze gratis op. Een telefoontje naar (0297) 250393 is voldoende. U kunt de spullen ook zelf naar Kringkoop brengen.

Elektrische apparaten Kringkoop zorgt ook voor de inzameling van elektrische apparaten binnen Abcoude. U kunt ze niet bij het grof huishoudelijk afval of restafval doen. Hebt u dus apparaten die u weg wilt doen, bel dan even met Kringkoop (0297) 250393. Het bedrijf haalt de apparaten gratis bij u op, ook als ze stuk zijn. Via Kringkoop krijgen uw apparaten een nieuwe eigenaar of worden op de juiste wijze afgevoerd.

Om welke apparaten gaat het? Elektrische apparaten zijn alle apparaten die stroom nodig hebben om te kunnen werken. Kortom, apparaten waar een stekker aan zit, apparaten die op batterijen werken en appara-ten die op zonne-energie werken. Denk bijvoorbeeld aan audio- en videoapparatuur, keu-kenapparatuur en andere huishoudelijke apparaten, zoals elektrische scheerapparaten en tandenborstels, maar ook computers en rekenmachines.

Textiel en schoenen Een afvalsoort die nog te veel in het restafval terecht komt is textiel. Dit wordt ook apart in-gezameld. Op verschillende plaatsen in de gemeente Abcoude staan gemeentelijke textiel-containers waar u kleding, schoenen en huishoudelijk textiel (beddengoed, handdoeken en dergelijke) in kunt doen. Deze containers worden wekelijks geleegd door Kringkoop. U kunt met textiel en schoenen die nog bruikbaar zijn ook terecht bij Kringkoop. Om vandalisme te voorkomen zijn deze containers op de zaterdagmiddag, zondag en maandag ochtend geslo-ten.

U kunt uw gebruikte kleding op verschillende plekken in onze gemeente kwijt. In Abcoude kan dit op het Dr. Van Doornplein en de Piet van Wijngaaerdlaan. In Baambrugge staat er een kledingbaak aan de Rijksstraatweg.
---

24 september 2009