Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten van meerdere straatroven aan

Eindhoven Gestel, 24-09-2009 o De politie heeft na onderzoek twee 19-jarige Eindhovenaren en een 20-jarige man uit Geldrop aangehouden.

Straatroven
Ze worden verdacht van het plegen van negen straatroven tussen 1 juli en 11 augustus. In wisselende samenstelling beroofden zij mensen van spullen zoals mobiele telefoons, portemonnees, pinpassen, sigaretten, laptops en handtassen met inhoud. De slachtoffers werden bedreigd, soms ook met een steekwapen en/of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze waren ongeveer even oud als de verdachten en soms ook jonger. De overvallen vonden op verschillende tijdstippen en op verschillende locaties plaats in het stadsdeel Eindhoven-Gestel.

Vluchtpoging
Op 18 augustus hield de politie de 20-jarige man uit Geldrop buiten heterdaad aan. Daaraan ging een vluchtpoging vooraf, maar door de inzet van meerdere agenten en een politiehond kon de man in een schuur van een woonhuis in Geldrop worden aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld en is inmiddels bij de rechter commissaris voorgeleid. De verdachte zit nu in hechtenis in afwachting van de rechtzitting.

Aanhoudingen
Op 18 september werd één van de 19-jarige Eindhovenaren in zijn woning in Strijp aangehouden. Hij werd direct daarop voor verder onderzoek in verzekering gesteld en is op 21 september voorgeleid bij de rechter commissaris. In afwachting van de rechtzitting is deze verdachte onder schorsende voorwaarden vrijgelaten.

Verdachten
De andere 19-jarige Eindhovenaar meldde zich op 21 september op het politiebureau in Strijp en wordt vrijdag 25 september voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er zijn ook nog vier verdachten van heling door de politie aangehouden. Het gaat om Eindhovenaren van 20 (2x), 23 en 26 jaar. De recherche, die het onderzoek voortzet, sluit meerdere aanhoudingen niet uit.