Gemeente Bussum

Raad bezoekt Bussumse brandweer

Op donderdag 17 september 2009 brachten Bussumse raadsleden een werkbezoek aan de Bussumse brandweer. De raad wilde onder meer graag weten hoe het met de Bussumse brandweer gaat een jaar na de regionalisering van de brandweer.

Zo werd uitgebreid ingegaan op de prestaties zoals de uitruktijden, maar ook op het vrijwilligerskorps. Behalve het daadwerkelijk âuitrukkenâ wordt er ook veel gedaan aan preventie en zijn er wekelijks oefeningen. Duidelijk werd dat het goed gaat maar ook dat de brandweer blijft werken aan verbeteringen. Er wordt onder andere actief geworven naar nieuwe vrijwilligers en kijkt men naar mogelijkheden om de uitruktijden te verbeteren.

Â

Vervolgens gingen de raadsleden naar een tweetal locaties waar op dat moment de oefeningen plaatsvonden. Bij de Nijverheidswerf werd een auto opengeknipt. Bij Huize Beerenstein was een oefening waarbij een brand met veel rookontwikkeling werd gesimuleerd. Dat pand was, desgevraagd door raadsleden, wel kenmerkend voor Bussum met zijn vele grote villaâs met veel houtwerk en grillige begrenzing. Oefenen laat dan goed zien voor welke uitdagingen de brandweer staat, dat konden ook de raadsleden ter plaatse constateren.