Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VIVE LA VIE, VIVE FLO!
Authentieke Franse keuken opent nu ook deuren in Eindhoven

Eindhoven, 10 september 2009 - Na donderdag 24 september is de Brabantse stad Eindhoven een Franse brasserie rijker; FLO Eindhoven opent op deze datum officieel haar deuren. Naast het compleet gerenoveerde Holiday Inn Eindhoven, op loopafstand van Centraal Station Eindhoven, bevindt zich deze vestiging van de wereldberoemde Parijse brasserie FLO. Bij binnenkomst - typerend voor alle FLO brasseriën - staat het Fruits de Mer buffet direct bij de ingang opgesteld en is de menukaart volledig geïnspireerd op de ambachtelijke Franse keuken, inclusief Steak tartare, Gillardeau oesters en Crème brûlée.

Achter de schermen van Bofinger
FLO Eindhoven is met 85 couverts het nieuwe trefpunt voor liefhebbers van de Franse keuken. Het gloednieuwe restaurant straalt volledig de sfeer uit van een origineel FLO restaurant; een tikje art deco, er hangen kroonluchters, de kleurstelling is overwegend bordeaux rood en goud, glas in lood en gouden relingen. Kortom; een ware 'trouvaille' voor lunch en diner in een schitterende doch informele ambiance. Op de elk seizoen wisselende menukaart staan uiteraard de fameuze Franse succesrecepten als gegratineerde uiensoep, Côte de boeuf en het Fruits de Mer plateau. Chef-kok Marcel van der Tang is getraind bij FLO in Parijs en zwaait met volleerde Franse slag de scepter over de keukenbrigade in Eindhoven. Ook maître Henri Hoeppe is in Parijs getraind, samen met chef Van der Tang draaide hij twee weken intensief mee in de wereldberoemde Parijse FLO brasserie Boeuf sur le Toit en brasserie Bofinger, uiteraard deden zij ook ruime ervaring op in FLO Amsterdam.

Binnen een uur weer terug op de zaak
Het feit dat de FLO brasseriën bekend staan om hun snelle service en professionele bediening en de restaurants bovendien grote internationale naamsbekendheid genieten maakt FLO Eindhoven een uiterst geschikte locatie voor zakenlunches en zakendiners. Maître Henri Hoeppe zegt hierover: "In Parijs zie je bij de FLO brasseriën echt een mix van mensen. Gezinnen, stelletjes en veel zakenmensen die er aanschuiven voor de lunch. Desgewenst staan de zakenmensen binnen een uur weer tevreden buiten met een gesloten deal op zak. In Nederland is dit uitzonderlijk; kwalitatief goed eten in een fijne ambiance met uitstekende en snelle service. Bij ons kan dat. Ik verwacht dan ook dat heel zakelijk Eindhoven aanschuift voor onze lunch of diner. Goed, snel en bovendien betaalbaar." De gerechten van FLO Eindhoven worden ook geserveerd in het nieuwe vergadercentrum van het Holiday Inn Eindhoven.

FLO Eindhoven
Veldmaarschalk Montgomerylaan 1
5612 BA Eindhoven
Tel: +31 (0)40 235 8231

Openingstijden keuken
Lunch, maandag t/m vrijdag van 12.00 uur tot 14.30 uur.

Diner, dagelijks van 18.00 uur tot 22.00 uur.

FLO Nederland
FLO Amsterdam bestaat inmiddels alweer drie jaar en is een klassieker in de Amsterdamse restaurant scene. FLO Maastricht heeft sinds 10 september 2009 haar deuren geopend. FLO Amsterdam, FLO Maastricht en FLO Eindhoven maken onderdeel uit van de Franse Groupe FLO, vooral bekend om zijn wereldberoemde Parijse brasseriën als Julien, Bofinger, FLO en La Coupole. De Franse sfeer is bij FLO al direct bij binnenkomst duidelijk merkbaar; het grote buffet van schaal- en schelpdieren bij de ingang is kenmerkend voor veel Parijse etablissementen. De menukaart is geïnspireerd op de typisch Franse cuisine en ambachtelijk vakmanschap. Voor meer informatie over FLO Amsterdam, FLO Maastricht, FLO Eindhoven en reserveringen zie: www.floamsterdam.com, www.flomaastricht.nl, www.floeindhoven.nl.

Eden Hotel Group
Holiday Inn Eindhoven maakt onderdeel uit van Eden Hotel Group, zij is eigenaar en exploitant van Holiday Inn Eindhoven. De Eden Hotel Group is één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen van ons land met 17 hotels in portfolio. Het Nederlandse familiebedrijf is in 1977 opgericht door de familie Dijkstra. Onder de naam Eden City Hotels exploiteert de groep in de centra van de belangrijkste Nederlandse steden 16 vier- en driesterren hotels onder de Eden vlag en een aantal restaurant concepten waaronder FLO en Simply Bread. Dankzij een platte organisatiestructuur kan steeds snel worden ingespeeld op de wensen van de gasten en klanten, waardoor de Eden hotels bekend staan om de hoge mate van gastvrijheid, service en een up to date product.