Zoeken via interactieve wereldkaart en op hoogte van de korting


Neckermann Reizen lanceert twee unieke online zoekservices

HOOFDDORP, 20090924 -- Op neckermann.nl zoek je vanaf vandaag vakanties op een interactieve wereldkaart (Google Maps Mash Up). Neckermann is hiermee de eerste touroperator in Nederland die deze online tool - waarin alle zoekcriteria met elkaar zijn gekoppeld - aanbiedt. De tweede online noviteit is de mogelijkheid om een selectie te maken op basis van kortingspercentage. Met deze beide innovaties wil Neckermann het gebruikersgemak nog verder verbeteren en haar onderscheidingen van het afgelopen jaar voor de beste reiswebsite continueren.

Interactief zoeken anno 2009
Een pakketreis vinden en boeken met de keuze vanaf een interactieve wereldkaart? Je kunt vanaf nu via deze Google Maps functie op zoek naar de voor jou ideale vakantie qua bestemming, datum en budget. Alle zoekcriteria zijn gekoppeld aan deze wereldkaart, waardoor er sprake is van een 100% interactieve zoekservice.

Wie wil niet het hoogste kortingspercentage?
Tevens is het vanaf vandaag mogelijk om op www.neckermann.nl te selecteren op het hoogste percentage korting. In combinatie met de interactieve wereldkaart kunnen bezoekers nu onder meer zien waar men met het hoogste percentage voordeel terecht kan. Hiermee speelt Neckermann - al jaren uitgeroepen tot dé lastminute specialist van Nederland - in op de huidige marktomstandigheden waarin prijs voor de consument meer en meer een leidende factor is in het boeken van een pakketreis.

Vernieuwend
Neckermann Reizen biedt met deze nieuwe online tools een vernieuwende manier van zoeken aan klanten. Neckermann is trots op de nieuwe features. Finbar Hage, directeur E-commerce Thomas Cook Nederland: `We hebben met behulp van deze kaart de interactiviteit van het zoek- en boekproces op onze website sterk kunnen vergroten. Door beide nieuwe functionaliteiten kun je bij ons bijvoorbeeld in één oogopslag de tien vakanties met het hoogste kortingsvoordeel wereldwijd zien. Dit is uniek in onze branche!'

Waardering als beste reiswebsite
Neckermann.nl viel dit jaar verscheidene keren in de prijzen. Begin 2009 ontving Neckermann een Zoover Award voor beste touroperator en beste reiswebsite 2008 namens het Nederlands publiek. Afgelopen juli deed internet onderzoeksbureau WUA! onderzoek naar de populariteit van online reisaanbieders naar de zon. Tijdens een Web Performance Scan kregen respondenten de volgende case voorgelegd: `Je wilt deze zomer met je gezin op vakantie naar één van de Griekse eilanden. Ga op het internet op zoek naar een geschikte aanbieder.' De website van Neckermann kwam hierbij als beste uit de bus. Het `voorpretgehalte' van deze website en het vertrouwen in de aanbieder speelde een belangrijke rol.

Over Neckermann Reizen
Neckermann Reizen biedt vliegreizen naar populaire zonbestemmingen over de hele wereld. Ieder jaar kiezen meer dan een half miljoen mensen ervoor om met Neckermann te reizen en dat is niet zomaar. Want Neckermann heeft alles goed geregeld, zodat u kunt genieten van een zorgeloze vakantie! Neckermann is onderdeel van Thomas Cook Nederland. Tot deze organisatie behoren ook Vrij Uit en het reisbureauketen Thomas Cook Travel Shops. Jaarlijks kiezen 1,3 miljoen Nederlanders er voor om hun vakantie door één van de merken van Thomas Cook Nederland te laten verzorgen.





Ingezonden persbericht