Gemeente Hilversum

Rondkomen 2009: `Van alle markten thuis?'

publicatiedatum: dinsdag 8 september 2009

`Rondkomen' blijkt ook dit jaar in een behoefte te voorzien. De bijeenkomst van 24 september is inmiddels volgeboekt, terwijl voor de bijeenkomst van 8 oktober nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. `Rondkomen' vindt voor het derde achtereenvolgende jaar plaats, dit keer onder het motto `Van alle markten thuis?'. De samenwerking tussen organisaties die voor mensen met een kleine beurs werken staat daarbij centraal. Voor Hilversummers met een minimum-inkomen, maatschappelijke organisaties en de gemeente bieden de bijeenkomsten een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan.

`Van alle markten thuis?'
Weet de klant bij welke organisatie(s) hij met zijn vragen terecht kan? En omgekeerd: weten de organisaties elkaar goed te vinden als het op de antwoorden aankomt? Het zijn met name deze vragen die tijdens de bijeenkomsten zullen `opspelen'. Een aantal organisaties staat daarbij voor de uitdaging om interactief aan de slag te gaan met een complexe klantvraag. Beantwoorden zij die naar tevredenheid of stuiten zij op weerstanden? Hoe dan ook: gaandeweg raken de klanten en organisaties van alle markten beter thuis en vinden zij wegen om beter samen te werken.`Sarsaparilla, the game company' leidt het spel in goede banen.

Wat de tips en toezeggingen van de laatste `Rondkomen'-bijeenkomsten concreet hebben opgeleverd, wat de gemeente in de afgelopen periode nog heeft gedaan en wat de gemeente nog aan voornemens heeft, zijn vragen die wethouder Karin Walters (Sociale Zaken) ook dit keer graag voor haar rekening neemt.

Beide `Rondkomen'-bijeenkomsten vinden plaats in de burgerzaal van het Raadhuis van Hilversum en duren
van 11.30 tot 16.00 uur (inclusief lunch). Vanaf 11.00 uur is de zaal open. De bijeenkomsten worden afgesloten met `live muziek' en een hapje en een drankje. De deelname is gratis.