Ingezonden persbericht


Persbericht

Kunstfactor Live!

Spektakel en debat tijdens festival amateurkunst

Van 24 t/m 26 september vindt in Amsterdam de eerste editie van het Nederlandse festival amateurkunst plaats, Kunstfactor Live! Een festival dat de diversiteit en bijzondere kwaliteit van actieve kunstbeoefening in Nederland toont én dat het debat over amateurkunst stimuleert.

Kunstfactor Live! bouwt voort op onder meer de Theater4daagse en Dans voor Mei, met een driedaags festival waarin de kunsten elkaar ontmoeten: dans, theater, muziek, beeldende kunst, schrijven en nieuwe media. Bezoekers worden verrast met bijzondere combinaties, bijvoorbeeld van animatie, poëzie, proza en games. Of van theatraal slagwerk, hilarische dansontmoetingen en een winnaar van Korenslag. Ontmoeten en verbinden is dan ook de rode draad dit jaar. Niet alleen tussen disciplines, maar ook tussen mensen, tussen amateurs en professionals, tussen traditie en vernieuwing.

Naast de vele voorstellingen, performances, voordrachten, exposities, presentaties en showcases die Kunstfactor adviseurs uit het hele land naar het festival haalden, zijn er ook producties speciaal voor het festival gemaakt: het Openingsspektakel op de Nieuwmarkt, de Straatparade en de (Beurs)Pleinparade en de locatievoorstelling Kettingreactie in Garage Notweg. Met medewerking van Amsterdamse amateur­kunstgroepen onder regie van Stichting Accu (voorheen Dogtroep), Pasveerkorps Leeuwarden, Solid Ground Movement, Frank Gunning en vele anderen.

Daarnaast gaan beleidsmakers, directies van kunst- en cultuurinstellingen, politici en artistieke professionals uit verschillende landen met elkaar in debat: 'Kunst dichtbij mensen' gaat over de betekenis van kunstbeoefening op lokaal niveau. Ook expertmeetings en talkshows maken deel uit van het programma.

Kunstfactor Live! heeft programmering in Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond, Theater de Engelenbak, Podium Mozaïek, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), op buitenlocaties als de Nieuwmarkt en het Beursplein, in Nieuw West in Garage Notweg en de Meervaart en in straten en op pleinen rondom De Meervaart.

Buitenvoorstellingen en exposities zijn gratis, kaarten kosten per blok van voorstellingen ¤10,- (of ¤ 7,50 met kortinging). Het volledige programma en informatie over kaartverkoop zijn te vinden op www.kunstfactor.nl.



Ingezonden persbericht