Ingezonden persbericht


Persbericht 21-09-2009

GO! organiseert studievoormiddag over "optimaliseren van bewegingsbeleid op school" op 24 september 2009

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap organiseert op 24 september 2009 een studievoormiddag onder het motto "GO! in actie, het bewegingsbeleid op school optimaliseren" in het Consciencegebouw in Brussel. De studiedag kadert binnen het GO! gezondheidsbeleid. Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! en Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs geven hun visie over een bewegingsbeleid op school. Daarnaast stelt de VUB de resultaten van zijn onderzoek voor.

Vorig schooljaar voerde de VUB een onderzoek naar het bewegingsbeleid in de secundaire scholen van het GO!. De onderzoekers gingen na welke factoren scholen belemmeren om bewegingsinitiatieven in te voeren en welke factoren leiden tot een succesverhaal.

Tijdens deze studievoormiddag stelt de VUB de resultaten van het onderzoek voor. De aanwezige leerkrachten, de ankerpersonen gezondheidsbeleid, directeurs, (gezondheids)medewerkers van de scholen en CLB-medewerkers maken op een interactieve manier kennis met enkele praktische methodes om frequent voorkomende knelpunten aan te pakken, zoals participatie, communicatie, ondersteuning door de directeur en samenwerking met de ankerpersoon gezondheidsbeleid. Het GO! presenteert goede praktijkvoorbeelden uit het basis-, secundair - en buitengewoon onderwijs.

In de aanloop naar september 2010 stelt het GO! ook reeds de nieuwe vakoverschrijdende eindtermen voor, met specifieke aandacht voor de eindtermen rond gezondheid.

De studiedag vindt plaats op donderdag 24 september 2009 in het Hendrik Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel. Voor het programma klik hier.