BlueBackUp wordt de officiële partner van CREDOC

24/09/2009 13:26

Bluebackup

BlueBackUp wordt de officiële partner van CREDOC voor de bescherming van de elektronische gegevens van het Belgische notariaat

Brussel -24 september 2009: BlueBackUp, specialist in de back-up van gegevens via het internet, werd door CREDOC geselecteerd als eerste officiële partner voor de ontwikkeling van een specifieke back-upoplossing op maat van het notariaat.

CREDOC, een dochteronderneming van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, biedt de notariskantoren gespecialiseerde informaticadiensten aan. Het notarisberoep is vandaag sterk afhankelijk van computertoepassingen, die een belangrijke productiviteitswinst genereren.

De notariskantoren worden vandaag echter geconfronteerd met verschillende uitdagingen in verband met de digitalisering van de gegevens. Hun vertrouwelijke documenten, die vroeger op papier werden bewaard, worden nu in elektronisch formaat opgeslagen en zijn dus kwetsbaar voor de talrijke gevaren die elektronische gegevens bedreigen (computercrash, virussen, manipulatiefouten, materiële schade,-). Voor de notariskantoren is de 'gegevensback-up' dan ook een essentiële bekommernis. En dat geldt ook voor CREDOC, dat tot taak heeft de notarissen zo goed mogelijk te assisteren. Maar hoe beoordeel je de kwaliteit van een dienst voor de bescherming van computergegevens?

CREDOC wilde in de eerste plaats een betrouwbare en gespecialiseerde partner vinden die de kritische gegevens van de notariskantoren efficiënt kon beschermen. Er werden selectiecriteria opgesteld die strenge eisen oplegden op het vlak van veiligheid, garantie voor het herstel van de gegevens en dienstverlening. Na een selectieproces van verschillende maanden viel de keuze op de oplossing van BlueBackUp.

"Deze informatisering zal volgens ons in de toekomst nog versnellen." zegt Raf Vandensande, CEO van CREDOC. "Geen enkel notariskantoor kan het zich nog veroorloven om computergegevens te verliezen. Hoe kan een kantoor bijvoorbeeld de akten afsluiten of de facturatie controleren als het boekhoudprogramma is gecrasht? En dan heb ik het nog niet over het verlies van inkomsten en geloofwaardigheid tegenover de klanten!"

De verdere digitalisering van de notariële informatie is dus alleen mogelijk als de kantoren worden bijgestaan door een partner die de recuperatie van de gegevens kan garanderen. CREDOC vond die partner in BlueBackUp. De back-upoplossing op afstand van BlueBackUp beantwoordt aan alle eisen op het vlak van veiligheid en dienstverlening:

"De geselecteerde oplossing moest absolute veiligheid garanderen en ook stevige garanties bieden voor het herstel van de gegevens. Notarissen zijn geen informatici, dus ook de dienstverlening en de bijstand van onze partner zijn erg belangrijk. En verder, gezien de aard van de notariële informatie, zochten we een systeem dat volledige vertrouwelijkheid garandeert" verklaart de heer Vandensande van CREDOC.

Philip Wittmann, medestichter van BlueBackUp, voegt hieraan toe : "De eerste winnaars zijn uiteraard de notarissen, die profiteren van een 100% beveiligde back-upoplossing, aangepast aan de specifieke behoeften van hun beroep, en vooral goedgekeurd door het team van specialisten van CREDOC. Wat BlueBackUp betreft, stelt dit partnerschap ons in staat om onze status van referentie op het gebied van back-up bij de Belgische notarissen te bevestigen!"

Voor meer informatie over de CREDOC-BlueBackUp medewerking kunt u contact opnemen met de communicatieverantwoordelijke van het bedrijf, Eric Toussaint.

Telefoon : 02/306.86.96

E-mail : eto@bluebackup.be

Over BlueBackUp

BlueBackUp is sinds 2001 een pionier op het vlak van online back-ups in België en maakt sinds 2008 deel uit van de groep Oodrive Technologies. Reeds meer dan 50 notariskantoren zijn klant bij BlueBackUp. De 100% beveiligde oplossingen voor back-up op afstand van BlueBackUp garanderen de klanten maximale gemoedsrust. www.bluebackup.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel