Gemeente Capelle a/d IJssel

Eindelijk hebben wij nu onze eigen Capelse BoodschappenPlusBus

Raadslid Marc Wilson schrijft over de Capelse BoodschappenPlusBus

Ongeveer vijf jaar geleden alweer ben ik in contact gekomen met een enthousiaste club mensen uit Den Haag. Zij waren de bedenkers van een waanzinnig goed en leuk initiatief om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement zouden raken.

De naam hiervan was de boodschappen begeleidingsdienst. Het bleek zo een goed initiatief dat het Nationaal Fonds Ouderenhulp dit initiatief maar wat graag omarmde. De naam veranderde uiteindelijk van boodschappen begeleidingsdienst naar BoodschappenPlusBus, omdat het meer dan alleen maar boodschappen doen was.

De BoodschappenPlusBus geeft ouderen hun contact met de samenleving terug. En zo probeert het te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement raken of om dit juist te doorbreken wanneer ze hier helaas al in verkeren.

Via de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen weer activiteiten ondernemen, uitstapjes doen en er samen op uit gaan, waardoor ze zich minder alleen voelen en nieuwe mensen leren kennen. De BoodschappenPlusBus haalt de ouderen thuis op, waarbij ze begeleid worden door een vrijwilliger, iemand die de boodschappen draagt of de rolstoel duwt.

Wekelijks zijn er verschillende activiteiten, zo gaat de BoodschappenPlusBus naar winkels, weekmarkten en winkelcentra, waarna de deelnemers en vrijwilligers na het boodschappen doen samen nog een kopje koffie kunnen drinken. Er worden uitjes georganiseerd naar:
* musea
* tuincentra
* mooie plekjes in Nederland
* gezellige markten.

U kunt begrijpen dat ik dit initiatief maar wat graag naar Capelle wilde halen, echter heeft het even geduurd voordat iedereen de noodzaak ervan in zag. Maar dat mag de pret echter niet drukken, want op woensdag 2 september mocht ik samen met wethouder Jaliens de BoodschappenPlusBus in gebruik nemen.

Het was een gezellige en feestelijke openingsochtend, inclusief een overheerlijke taart en lekkere drankjes. Ik kreeg al meteen te horen dat er al ruim 200 mensen interesse hadden getoond en daarvan zich al direct 100 mensen zich hadden aangemeld. Ook werd mij verteld dat alle uitstapjes voor dit jaar al zo goed als vol zaten. Er waren zelfs al vragen of er niet snel een tweede bus kon komen. Waanzinnig nieuws dus dat het nu al zo goed loopt. Hopelijk blijft het zo een groot succes zodat we straks met zijn allen kunnen zeggen dat de BoodschappenPlusBus een blijvertje is in Capelle.

Wilt u meer informatie hebben over de Capelse BoodschappenPlusBus? Neemt u dan contact op met: het Meldpunt Capelle/Krimpen telefoonnummer 010-4501344.

Marc Wilson - raadslid