Achmea Groep

Persbericht

Utrecht/Zeist, 24 september 2009

Rabobank en Eureko intensiveren commerciële samenwerking

Rabobank en Eureko, de moedermaatschappij van onder andere Achmea, hebben afgesproken de succesvolle commerciële samenwerking verder te intensiveren. Daarnaast hebben Rabobank, de Vereniging Achmea en Eureko de bestaande overeenkomst met daarin afspraken over een intentie tot fusie verlengd.

De afgelopen jaren is de commerciële samenwerking op een aantal terreinen versterkt. Zo investeren Rabobank en Eureko onder andere in een multimediaal aanbod van producten bij Interpolis zodat klanten op diverse manieren kunnen worden bediend. Beide bedrijven benadrukken dat de intentie tot fusie los staat van de commerciële samenwerking tussen Rabobank en Eureko waarbij gezamenlijk producten en diensten worden aangeboden aan klanten.

"De strategische samenwerking van Rabobank met Eureko is voor ons van grote waarde. Via Interpolis hebben onze klanten toegang tot alle producten en diensten van Achmea, de grootste verzekeraar op de Nederlandse markt met dezelfde niet-beursgenoteerde achtergrond als Rabobank," aldus Piet Moerland, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rabobank Groep.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Eureko Willem van Duin: "Rabobank en Eureko zijn het eens dat de prioriteit ligt bij het uitbreiden van de commerciële samenwerking. We gaan het aandeel van Interpolisverzekeringen in het totale verzekeringsaanbod van de lokale Rabobanken nog verder uitbouwen. Het gezamenlijk aanbieden van financiële diensten aan onze klanten versterkt de goede uitgangspositie voor zowel Rabobank als Eureko, die zich onderscheiden door hun coöperatieve achtergrond en maatschappelijke positie."