Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Inrichting openbare ruimte rond Crystal Court

23-september-2009

Op 25 september 2009 start stadsdeel Zuideramstel met het inrichten van de openbare ruimte rond de nieuwbouw Crystal Court. De werkzaamheden duren tot halverwege november.

De werkzaamheden
In het gebied tussen de nieuwbouw en het Gijsbrecht van Aemstelpark wordt een vijver gegraven. De oever bestaat uit gras en loopt flauw af naar het water. Aan de oeverkant komen waterplanten. Aan de oostzijde van de nieuwbouw, tussen de gevel en de struiken, komt een grasstrook. Onderaan dit bericht vindt u een tekening met de nieuwe inrichting.

Kapwerk
Voor het werk aan de vijver moet nog een aantal bomen worden gekapt. Dit zijn er in ieder geval zes. Er worden tien nieuwe bomen teruggeplant.
Voor de twee bomen die het dichtst bij het voetpad staan, is uit voorzorg ook een kapvergunning verleend. Maar deze worden alleen gekapt als tijdens de werkzaamheden blijkt dat ze niet te behouden zijn. Mochten ze gekapt worden, dan komen er twee nieuwe bomen voor terug. Na het graven van de vijver, wordt het voetpad langs de zuidzijde van de nieuwbouw hersteld.

Klik op de onderstaande afbeelding (JPEG) om een groter formaat te bekijken.