Ingezonden persbericht


Persbericht

MKBackup optimaliseert dienstverlening door samenwerking met NetApp

~ Efficiënte storage-technologie leidt tot flexibiliteit en lagere kosten ~

Schiphol-Rijk, 25 september 2009 - MKBackup, gespecialiseerd in online backup-diensten voor het MKB en onderdeel van Hosting.nl, heeft NetApp gekozen als partner voor het verzorgen van de opslag van vele miljoenen bestanden. NetApp's thin provisioning-technologie stelt MKBackup in staat om te voldoen aan de snel groeiende capaciteitsvraag van klanten.

MKBackup legt een sterke focus op het veilig opslaan van bedrijfsgegevens en het snel herstellen van gegevens. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van online backup-diensten in Europa. Meer dan 10.000 klanten hebben honderden TB aan data in de zwaar beveiligde datacenters van MKBackup ondergebracht.

MKBackup beschikt over twee gescheiden datacenters met meer dan duizend servers. Onder klanten van het bedrijf bevinden zich accountants, advocaten, artsen, reclamebureaus, banken en gemeentes. Dit verschilt van MKB tot multinationals wereldwijd.

Om het hoogste serviceniveau te garanderen, heeft MKBackup gekozen voor een storage-infrastructuur van NetApp. Naast thin provisioning als belangrijkste succesfactor is de flexibiliteit die het storage-systeem biedt ook doorslaggevend geweest in de keuze voor NetApp.

"Wij hebben in het systeem van NetApp een totaaloplossing gevonden. Voor ons zit de winst in de eenvoud waarmee de omgeving beheerd wordt. Uiteraard speelt ook het kostenaspect een rol: onze storage-omgeving/infrastructuur wordt nu beheerd door slechts zes personen. Dit was bij concurrerende oplossingen anders geweest", zegt Emile Schouwstra, Commercieel Directeur van MKBackup.

"MKBackup is erin geslaagd een kerngezond business model op te bouwen, niet alleen door slimme technologiekeuzes, maar ook door het sterke organisatorische aspect", zegt Theo van Teylingen, Country Director Benelux van NetApp. "Wij zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan het succes van MKBackup. We hadden al een goede relatie met moederbedrijf Hosting.nl, maar kunnen nu onze expertise ook bij MKBackup inzetten."



Ingezonden persbericht