Gemeente Kampen


* Subsidie voor restauratie Buitenkerk

Subsidie voor restauratie Buitenkerk

25 sep 2009
Donderdagavond 24 september heeft de provincie Overijssel in kasteel Het Nijenhuis een restauratiesubsidie aan tien eigenaren van grote monumenten uitgereikt. Ook de Buitenkerk in Kampen viel in de prijzen met een subsidie van ruim EUR 1,3 miljoen.
De provincie Overijssel stelt deze subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het wegwerken van restauratieachterstanden aan rijksmonumenten. Deze restauratiesubsidies zijn onderdeel van de uitvoering van het Overijssels actieplan economische recessie 2009-2010.

Hiermee is de restauratie van de Buitenkerk weer een stap dichterbij gekomen. De Buitenkerk kampt de laatste jaren met verzakkingen en scheurvorming van de gewelven. Verder is er onder andere herstel van de kap en het metselwerk nodig.

Wethouder Cor Adema is blij met de restauratiesubsidie voor de Buitenkerk en wil hierbij ook de inzet noemen van de medewerkers van monumentenzorg van de gemeente Kampen. "Dankzij hun bemiddeling en de goede samenwerking met het Parochiebestuur van de Buitenkerk, is het gelukt om voor dit restauratieproject deze subsidie binnen te halen. Verder ben ik blij dat ook de medewerker Monumenten van de provincie Overijssel en gedeputeerde G. Ranter zich sterk gemaakt hebben voor de Buitenkerk."

Naar verwachting start de restauratie vóór 1 maart 2010. De eveneens verzakte Buitentoren is begin dit jaar al door de gemeente Kampen van een nieuwe fundering voorzien, zodat kerk en toren na afloop van de restauratie weer lange tijd mee kunnen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |