Gemeente Bodegraven

gezondheidsonderzoek onder volwassenen

Persbericht: GGD start gezondheidsonderzoek onder volwassenen

logo ggdmh.JPG
Op 22 september 2009 start de GGD Hollands Midden met een gezondheidsonderzoek onder inwoners van 19 jaar en ouder. De GGD doet dit onderzoek om er achter te komen hoe het sinds 2005 staat met de gezondheid en het (on)gezonde gedrag van inwoners in de regio Hollands Midden.
Uitnodiging

Bijna 20.000 inwoners uit de regio Hollands Midden ontvangen in de week van 22 september per post een uitnodiging voor het gezondheidsonderzoek van de GGD. Hen wordt gevraagd om een anonieme vragenlijst in te vullen. Onderwerpen die aan bod komen in de vragenlijst zijn onder andere lichamelijke en psychische gezondheid, leefstijl (voeding, beweging, roken, alcoholgebruik), zorggebruik, zorg voor naasten en werk.

Resultaten

De eerste resultaten van het onderzoek worden medio 2010 verwacht. De uitkomsten worden verwerkt in rapportages voor de gemeenten. Het onderzoek is voor de GGD en gemeenten een belangrijk middel om inzicht te krijgen in de (gezondheids)situatie van de inwoners van de regio. De informatie kan gebruikt worden voor gemeentelijk gezondheidsbeleid. Op grond van deze gegevens kunnen de gemeenten, samen met andere zorg- en dienstverlenende instellingen, initiatieven ondernemen die de gezondheid en het welzijn van de inwoners bevorderen.

Deelname

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. De GGD hoopt dan ook op een grote respons op de vragenlijst. Het is overigens niet mogelijk om uzelf aan te melden voor het onderzoek; namen en adressen van de deelnemers zijn door middel van een steekproef uit de bevolkingsregisters van de gemeenten geselecteerd.


---

(bron: www.ggdhm.nl)

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota